Ez az! Amikor a brit tudós és a női magazin törvénytelen nászából idióta gyerek születik. Már megint.

Igaz, a cikkbe beleírják, hogy "a résztvevők többségénél mérhető javulás mutatkozott az aerob fittséget jellemző oxigénfelhasználás területén" - de eddig biztosan nem jutt el az átlag olvasó, aki a cikk címét meglátja és máris van egy újabb remek kifogása, hogy miért ne mozogjon - hiszen "millióknak nem használ"! Megmondták, kimutatták, hogy nem-hasz-nál, érted?!

Nem használ a toszorgás, amit kocogás címkével műveltünk? Nem nőtt az oxigénfelvevő kapacitás - se? Fogjuk hirtelen a génjeinkre. Az az adu ász - bárki beláthatja, hogy az ember nem tehet semmit a génjei ellenében, viszont szedhet például gyógyszereket vagy megadhatja magát a sorsnak és kérhet hozzá sültkrumplit.

Lehet, hogy DNS-elemzés se kéne hozzá, de mondjuk - horribile dictu - belekezdhetne az ember akár valami hatásosabb edzésbe. Mondjuk egy ilyen izébe, aminek a neve itt van a nyelvem hegyén, no hogyishíjják ezt a izét....? :) 

***

Update: közben rájöttem, hogy ez ugyanaz, mint ez. Bocsi, elvtársak :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr521749089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktor H 2010.02.11. 13:17:03

Tóvárisné!

Persze ,hogy nem használ ,ha edzés után az ember hazamegy és bevág egy jó nagy tál csirkepörit nokedlival és lefolytja egy üveg sörrel :D

A genetikával amúgy nem mondanak hülyeséget ,mert ami az egyiknek orvosság az a másiknak méreg .

Amire gondolsz az a ketlöbell ?:-D

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2010.02.11. 13:34:33

@Viktor H: Ja, valami kétlibell vagy kettúbell vagy mi :)

Egyébként bevallom, hogy én sűrűn megcsinálom ezt a csiripöri nokedlival + sör menetet edzés után/helyett khmmm, khmmm. De ettől függetlenül az edzés még hasznos :)

Genetikával meg hiába nem mondanak hülyeséget (bár azért nagyon durva lenne, ha egy kis lájtos kocogás/torna/úszás konkrétan megártana), nem ez a lényeg, hanem az, hogy leírnak ilyen mondatokat főcímnek, hogy "milliónyian feleslegesen gyötrik magukat kocogással". Mert mit ért meg ebből a kövér ember?
1. A kocogás/torna gyötrelem
2. A kocogás/torna fölösleges - bár az a körülmény, hogy a többségnek igenis használ, csak a 20%nyi kisebbségnek nem, az ott van ugyan, de az átlag olvasó nem erre fókuszál. Hanem arra, hogy "fölösleges", "gyötrelem", és "szedjen inkább gyógyszert".

És akkor nem fogja mozgással "gyötörni" magát, és ráfogja a genetikára az is, akinek nem kéne.

Viktor H 2010.02.11. 18:48:12

@Juci RKC:

Aki nem akar edzeni az nem is fog , akinek meg jo az amit csinál az nem fogja egy ilyen miatt abbahagyni .
A brit tudósok amúgy is idióták , a Titanic óta ez már szinte tény :D
süti beállítások módosítása