No ami az RKC II-es hétvégén történtek precíz és kronologikus leírását illeti: ezt Ricsi már hibátlanul megcselekedte, úgyhogy nem ismételném meg azt, hogy mikor-hogyan oktatták a windmillt meg a jerket, tessék szépen odacsődülni és ott elolvasni, ha eddig még nem történt volna meg :)

Éppencsak kiegészíteném néhány aprósággal, érdekességgel, kis színessel meg effélével.

1. Az első nap alig piszkáltuk a kettlebelleket, leszámítva persze az obligát snatch-tesztet és katonai nyomás tesztet délelőtt meg az RKC level I gyakorlatok vizsgáját aznap este (ja meg 100 bünti swinget ebéd után). Szóval amit mondani akarok az az, hogy első nap az ilyen formaságos kettlebellezésen kívül csak saját testsúlyos gyakorlás volt, és senki nem is értette, miért érzi úgy magát már az első nap délután, mint akit tisztességesen helybenhagytak egy kocsmai verekedésben :) Pedig csak az a néhány vacak plank meg függésből lábemelés meg húzódzkodás meg pistol, hát semmi az, ugye. Hát marhára nem semmi :) Pláne, hogy most aztán feszítettünk rendesen, nem úgy ahogy eddig; és mellesleg sokat és sokféleképpen. Biztosíthatom róla az elvtársakat, hogy amit eddig planknak (lábemelésnek, húzódzkodásnak) hittek, az még nem az, mert ha tisztességesen rámozdulunk erre a hollow position nevű dologra, akkor az egész történet egészen új értelmezést nyer.

2. RKC-közösség. No ez a koncepció bontakozik ki a homályból még sokkal élesebben, mint eddig, illetve úgy is mondhatjuk, hogy nagyon kicsi ez az RKC-világ. Néhány kis példa ezügyben: csapatunkból (Team Neupert) a kedves magyar elvtársakkal, ezesetben Adrival, Ricsivel, Patkó Péterrel, meg a két remek asszisztenssel, Ervinatorral meg Adolf "Nemesis" Alberttel már eddig is sokszor összefutottunk, ismerjük, kedveljük, segítjük és támogatjuk egymást - nem is említve a más csapatokban elhelyezett szerencsés magyar elvtársainkat. Node hogy a csapat ausztrál, belga és izraeli tagjaival is ismerjük már egymást régebbről, az azért már kezd gyanús lenni.

Itt van rögtön az ausztrál kolléga, Matt, akivel  2008-ban találkoztam először, konkrétan az ő RKC-vizsgáján Adyligeten, és én voltam az áldozata a tanítási teszten. A belga csajjal, akinek neve Gertje, de ezt úgyse tudja senkise kimondani, együtt vizsgáztunk 2009-ben. Az izraeli karatemester, Ronen pedig tavaly szerzett diplomát szintén Adyligeten a Team Rif zászlaja alatt, ahol én voltam az egyik assisztens.

Mondjuk Fabio elvtárs ugyanolyan résztvevő volt 2009-ben az RKC I-en, mint mondjuk én, oszt ma meg már Team Leader. No ez a nemsemmi :)

3. Mark Reifkind Master RKC, mint hallom, még sose vezetett le Chief minőségben ilyen RKC II képzést, ezt eddig mindig Pavel tette. Jómagam is még csak olyan RKC-t láttam, amelyet Pavel vezetett, de szerintem a színvonal most tökéletesen egyenrangú volt azzal, és Rif bácsi  hibátlanul megoldotta a feladatot. Na nem mintha ez kérdéses lett volna bárkinek, és minél többször látom Rif bátyámat tanítani, annál nagyobb a rajongás. Már ki is fogyok a szavakból itten, szóval képzelheted. Sok kiváló ember található a Pártban, karizmatikus egyéniségek, tökéletesen képzett edzők, tanárok, vezetők - de én Mark Reifkindet választanám Mesteremnek, nemcsak hihetetlen tapasztalata, bölcsessége, stílusérzéke, humora, tanítási kvalitásai miatt, de legfőképpen embersége és jósága okán. Egyebek mellett látja a lényeget mindig, és nem akar nagyobbnak tűnni holmi erőfitogtatás által, mert neki ilyesmire régesrég nincs szüksége - holott vertikálisan kihívásokkal küzd :) Egy arany ember, na. Nem sokszor éreztem olyat, hogy valakiből annyi tündérség árad, hogy az ember szemét a könny elfutja tőle. Hát nála meg de.

4. A jerk egy baromi jó gyakorlat. Juci csinálni fogja sokszor.

5. Aki eddig azt hitte, hogy a Juci egy lökött tyúk, az sajnálhatja, hogy nem jött el múlt hétvégén, és nem látott néhány igazán lökött tyúkot, akikhez képest a Juci maga a megtestesült higgadtság, megfontoltság és komformitás :)

6. Az RKC II nem egészen abban a szellemben telik, mint az egyes; sokkal családiasabb, beszélgetősebb, lazább is a hangulat, bünti swingek egyszer estek csak be, farmer's walk pedig egyszer se, pedig nem voltunk kiemelkedően fegyelmezettek, csak hát a légkör más. NODE ettől még nem könnyű egy fikarcnyit se. Vasárnap reggel csupa szétmerevedett bádogember sziszegett fel-alá, köztük természetesen magam is, és jóllehet miközben ezeket a sorokat krampácsolom, már kedd van, de az izomláz még mindig tart :)

Két kolléga vasárnap reggeli beszélgetéséből idéznék, nem nevezem meg őket:
- Neked van olyan részed, ami nem fáj?
- A *férfias intim testrész megnevezése*, de már ebben sem vagyok biztos!!!

7. Hatalmas munka egy ilyen képzést megszervezni, pláne ha még a helyszínt illetően a "B" tervet kell elővenni, és Lakatos Péter, Elena, Robi, Móni és az RKC Hungary csapat hibátlanul megoldották. Szóval ezért tényleg hármas fokozatú kalaplengetés jár nekik!

8. Azért meg különösképpen jár az egész Pártnak a hármas fokozatú kalaplengetés, hogy egy ilyen kiemelkedő színvonalú képzésen vehettünk részt. Nemcsak új dolgokat tanultunk, amelyekkel kapcsolatban az információ-processzálás még mindig folyamatban van, de régi dolgok is kerültek új megvilágításba, tehát az eredmény egy mélyebb megértés magasabb színvonalon. Eddig is jó emberek voltunk, és még sokkal jobb emberek lettünk. Egyáltalán az elmúlt két hét, nevezetesen az RKC I újbóli végigfigyelése, a Lats szeminárium by Mark Reifkind, két Tracy-style óra és végül koronaként az RKC II együtt hihetetlen mértékű tanulást, fejlődést hoztak a konyhára nekem személy szerint.

9. Adri a királynő, aki két héttel az RKC II előtt gondolt egyet és ugrott be egy megüresedett helyre, nem készült egy hangot se és kábé addig jutott a vizsgázásban, mint azok, akik hónapokat gyúrtak :) Adós maradt a húzódzkodással, meg a jerket kell végrehajtania 3 hónapon belül, oszt szevasz. Ez mekkora :)

10. Ginastica Natural még mindig rulez. Harmadik nap délelőtt a leharcolt, elmerevedett csapat egy félórácska gurulgatás után egészen emberi formát öltött, a szemekbe visszatért a csillogás, a végtagokba a ruganyosság.

10. "Koxos" Juci, megrögzött szokásával egyezően most sem tolt sem vitamint, sem proteinszeleteket, sem magnéziumot, sem semmit, valójában még reggelit se és ebédre is csak két tojást meg némi paradicsomot. Bezzeg este mindig begurult egy-két sör meg csülkös bableves meg palacsinta meg ilyesmik. És tudod mit? Pont ugyanúgy, ha nem jobban bírtam az iramot, mint mindenki más, akik löttyöket meg szeleteket meg porokat használtak a szokásos célokra. Nemtom ebből mi következik, ha következik egyáltalán bármi, de az biztos, hogy még mindig nem érzek késztetést a dobozban található kiegészítő dolgok használatára. 

10. A reklám után visszatérünk, ne menjenek sehova :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr703157186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EszterCs 2011.08.16. 15:21:26

Hatalmas gratuláció az "Elvtársnő RKC 2.0" program sikeres installálásához! Mi egy percig sem kételkedtünk Benned. :)

Bellerina · http://bellerina-bellerina.blogspot.com/ 2011.08.16. 19:19:20

Nagy-nagy gratula előre is! én máris RKC2-ként gondolok Rád!
újraindult a belles blogom, többek között azért az erősen vírusos lelkesedésért, amivel írsz/bellezel/élsz.:-D

Cornelius Sulla 2011.08.16. 23:16:17

- Neked van olyan részed, ami nem fáj?
- A *férfias intim testrész megnevezése*, de már ebben sem vagyok biztos!!!
Ez hatalmas:)))Lényegében minden benne van amiről a bell szól:)))

Bajzath RKC 2011.08.17. 10:30:30

Gratulálok! Sikerülni fog neked is a bepótlás.

Wolfee RKC 2011.08.18. 12:38:05

nahát... szállóige lett az sms-emből :)))))))))))) és nem mondom meg, ki írta nekem :)))))

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2011.08.21. 14:48:23

Köszönöm szépen mindenkinek a támogatást, drukkokat - nagyon sokat jelent nekem!

@Cornelius Sulla: Valóban atom a duma, bár szerintem a bellezést mint olyant nem, de az RKC2 hétvégét (és persze az egyest is) nagyon kifejezi :)

@Wolfee RKC: Nélküled ez a szállóige nem jöhetett volna létre - köszönjük a közösség nevében :)

Wolfee RKC 2011.08.21. 17:36:42

@Juci RKC: a farok tulajdonosáé a fő érdem :)))))))))))))))))

Ritchy · http://kettlebellhardstyle.blogspot.com/ 2011.08.23. 09:38:51

Juci, király lett az írás, dehát ezért is posztoltam az arckönyvre. :)
Adri nem regisztrál blogos account-ot, ezért rajtam keresztül üzeni:
"Nagyon köszi a kilences pontot. Puszi. :)"

Ricsi
süti beállítások módosítása