Véletlenül bukkantam ERRE a remek cikkecskére, Corey Howard klaviatúrájából pattant ki, és akár én is írhattam volna :) (Vannak azon a blogon még jóféle írások, tessék olvasgatni).

Node íme a fent belinkelt cikk veleje, amelyet bátorkodtam a fordításon túl kicsit átdolgozni is:

“Nem akarok normális lenni, fura akarok lenni". - Ezt a szerző kisfia mondta egy nap, a vasárnapi iskolából hazajövet. Mert az aznapi élménye az volt, hogy a normál kölyök rondán beszél, visszapofázik, a családi életet bénaságnak tartja, ellenben baromi okosnak hiszi saját magát. Ezzel szemben a fura kölykök segítenek másoknak, hallgatnak a szüleikre, szívesen töltenek időt a családjukkal és hisznek Istenben. A szerző természetesen büszke volt saját fura kisfiára, többek között azért is, mert micsoda lelkierő kell már ahhoz, hogy valaki szembemenjen a mások által normálisnak gondolt dolgokkal!

Nézd csak meg a fitnesz-ipart. Nyiss ki egy tetszőleges fitnesz-magazint és olyan okosságok ömlenek az arcodba, hogy például "A Hónap Mellizom Pumpáló Gyakorlata, ami Garantáltan Tíz Centit Vastagít". A nők is megkapják a Rózsaszín Kézisúlyzók és a Kalóriaszámlálgató Diéta Bűvös Tónusfokozó és Alakformáló Hatásairól szóló cikkeket - márpedig, merjük kimondani, ez mind egy kalap kaki.

Sajnos az emberek, néha jobb ötlet híján, ebbe simulnak bele, mert persze szeretnének úgymond normálisak maradni, és holmi Igazságról nem óhajtanak hallani. Tulajdonképpen testedzést végezni sem akarnak...

Nomármost, emlékeztek a "Mátrix" című filmre? Ebben a filmben Neo érzi, hogy valami nagyon nincs rendjén a világgal; mígnem Morpeus-szal találkozik, és így tudja meg, hogy a Mátrix létezik, a Mátrix az a világ, amit az emberek normálisnak hisznek. Ahogy Morpheus mondja: "A Mátrix az a világ, mellyel eltakarják szemed elől az igazságot". A fitnesz-ipar Mátrixa megtalálható a magazinokban, az izolált edzésekben, gépekben és csodaturmixokban...

Sok nagy rádöbbenés történt már, amikor emberek elkezdtek kettlebell-edzést végezni. Először is vége lesz az olyan tévhiteknek, hogy az ízületnek árt, ha kinyújtják; meg hogy a mélyguggolás káros a térdnek; hogy a plank könnyű és hasonlók. Volt, aki nem értette, hogy a fej fölé végzett nyomásoktól hogyhogy izomláz lett a széles hátizmában...? Elképesztő élmény, ahogyan a helyes technika megtanulása által hirtelen mekkorát fejlődnek erőben; vagy amikor a nálunk tanult plankot 15 másodpercig tudják megtartani, kocsonyaként remegve, szemben a korábbi, lógó hátú lagymatag 2 perces plankolásokkal.

És ezek az emberek ekkor még mindig csak a felszínt karcolgatják, hol van még a nyúl üregének mélysége... De ilyenkor már, Neo-hoz hasonlatosan, rájönnek, hogy a mainstream fitnesz-Mátrix rossz irányba vitte őket. A rossz edzők és hülye magazinok remek munkát végeztek: gépeken taposó, végtelen kardiózástól zsibbadt agyú, nyafogó zombikat termeltek ki.

Ez sajnos a normális.

Szerencsére van más választás is.

Én inkább fura szeretnék lenni :)

No és Te? Benyalod a mainstream fitnesz-ipar megoldásait, és a gépeket nyűvöd? Elliptikus tréneren pörögsz? Hétfőn mell-napot tartasz?

Milyen mélyre merészkedsz a nyúl üregében, hogy megtaláld az igazi válaszokat?

El mered venni a Piros Pirulát? Legyél fura Te is. Találkozunk a túloldalon :)

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr934639574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sorrel 2012.07.11. 09:54:38

Szerintem teljesen így van, nekem például minden fájdalmam mindenhol elmúlt a girjától, sőt.. :-) - pedig minden gyakorlatot rosszul csinálok, 3 év után Ráchel (nemnormális edző, mint Juci :-)) szegínkém már fel is adta, csak ünnepnapokon ígér seggberúgást a szabálytalanságokért.. :-) Amúgy ezeken az edzéseken az is jó, hogy számos nemnormális fazon jár oda: ez a meztélábas-klottgatyás-fakópólós világ csupa olyan embört vonz, aki 1) a társadalom mindenféle rétegjét megjeleníti, ami önmagában érdekes, 2)mentes az itt is megfelelni akaró szeretethiányosoktól..

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2012.07.17. 14:36:39

@Sorrel: Hát ez így van :) Viszont, a sok nemnormális mellett, érdekes módon, normálisnak tűnő fazonok is járnak, egyre nagyobb arányban. Valójában egyre kevésbé számít ez a füles vasgolyózás különcködésnek.... De azt azért remélem, hogy odáig nem fajulnak a dolgok, hogy a "meztélábas-klottgatyás-fakópólós" golyólóbálás lesz a "trendy".
Jól elbeszélgetek magammal is: Ettől azért tán nem lesz "trendy"; ahhoz túl kemény :) Csak ha felpuhul, akkor lesz divat belőle - akkor viszont én állok odébb.
süti beállítások módosítása