Juci SFG 2010.12.06. 14:42

Hol is kezdjem?

FMS 1 pénteken és szombat délelőtt, FMS 2 szombat délután estig és vasárnap egész nap.

Hát nem volt egy pihentető hétvége :) De minden percet élveztem egyrészt, másrészt pedig hatalmasat tisztult a fejemben a rendszer, legalábbis ami az első részt illeti - a második résznek nevezett hatalmas információ-gombolyag még próbálgatásra és kijegecesedésre vár.

Előzményileg lásd a tavalyi, a hazai Brett Jones Fanclub megalakulásáról szóló rövid és objektív beszámolót :)

Idei megfigyelések, fordított fontossági sorrendben:

1. Brett Jones nemcsak zseniális, de annyira jó arc, hogy ha egy napon beleunna ezekbe az edzősdikbe, akkor simán felcsaphatna stand-up mulattatónak is, és kékre-zöldre gazdagodná magát belőle. A hétvégén többször nagyon közel voltam hozzá, hogy némelyik poénja következtében csillapíthatatlan röhögőgörcsöt kapjak :)

2. Tavaly óta a Juci-féle leggyengébb láncszem, konkrétan a TSPU megjavult, a törzserő tehát - vonjuk le a logikus következtetést - immár jelen van és működik :) Összpontszám 19 pont. Ez jó hír. Új elem továbbá, hogy a Hurdle Step-et és a Rotary Stability-t is meg tudom csinálni 3 pontosra, igenám, de csak az egyik oldalon. Ha csak a jobb lábam éri a fődet, akkor billegek. Van a törzsben egy kis csavar, egy kicsi aszimmetria meg egyensúly-hiány. Nem nagy a mértéke és nem nagy a meglepi, a pistol közben is kiderül, csak nem ennyire plasztikusan - de hát az FMS pont erre való, hogy könyörtelenül, ugye.

3. És működik, működik, működik! Vasárnap délelőtt vállmobilitás javító gyakorlatoknak vetettem alá magam, nem mintha a szimmetrikus erős hármas vállaimmal szükségem lenne rá, de azért tapasztaljuk már meg a saját bőrünkön, hogy miről van szó. No most kapaszkodj meg: a két ököl között a különbség előtte 4 inch (10,2 cm), utána (negyedóra múlva) 2 és fél inch (6,25 cm) :) Őrület.

A Rotary Stability javítógyakorlatokat jóllehet elvégeztem, ott helyben, olyannyira, hogy "Breath" Jones rajtam demonstrálta némelyik gurulós okosságot, de az esetleges eredményt visszamérni már nem sikerült, ott és akkor legalábbis. De majd emberkísérleteket végzek saját magamon! Nálam van a javítókulcs, és nem félek használni :)

4. És másokon is működik! Nemcsak ott helyben történt néhány varázslat a jelenlevőkön, de mivel Brett Jones azzal bocsátott el bennünket, hogy "go and fix some people", hát hazamentem és rögtön elővettem a férjet, mert ő volt kéznél :) A vállmobilitása meg a lábemelés az ő hagyományos gyenge pontjai, bár hálistennek valójában nem gyengék, mert sima kettes mindegyik, de én szeretném egy közel optimális szintre felhozni, ennek érdekében egy ideje már szerelgetés alatt áll, a helyzet javul is, de most a frissiben tanultak alapján szépen szisztematikusan elkeztük a lábemelést is megjavítani, meg a vállat úgy, ahogy a kézikönyv ajánlja.

Eredmény: a lábemelése azonnal 3-as lett, a vállmobilitása javult két centit, és a testmagassága negyedóra alatt optikailag nőtt 5 centit. Ezen már magam is lehidaltam :)  Persze, a hátgerince javuló tartása az oka ennek, de vicces volt látni, hogy egy magasabb pasi állt fel a földről, mint amilyen lefeküdt :)

És most hogy fejezzem ezt be?

Néhány méltatással és köszönetnyilvánítással:

Szeretném méltatni Gabi hősies fordítós helytállását. Hát nem volt könnyű a dolga, torokfájós-fátyolosan, pláne, hogy kedvenc Brettünknek eszébe nem jut a tolmács dolgát megkönnyíteni, olyannyira nem, hogy egyik előszerettel űzött játéka a tolmács-szívatás, és ha a Gabi egy fél másodpercig habozik valami hosszú, körülményes, adatokkal és számokkal vagy lefordíthatatlan szóviccekkel teli mondatot lefordítani vagy visszakérdez, akkor Brett diadalmasan felvés egy strigulát a táblára :)

Örültem továbbá a sok kedves, régi vagy új ismerősnek, és tök rendben volt a szervezés meg a kaja meg minden, a reggel 8 órás kezdéseket leszámítva, ami egy nagy sav a Jucinak. De hát mit lehet tenni, ha sok a dolog és hosszú a program, hát el kell kezdeni időben, ezt én belátom, csak időként kicsit kómába esek, végülis nem nagy ügy :)

Kedvenc lepadlózós poénom a hétvégéről by Brett, tudományos, titokzatos képpel előadva: "Kérdés, észrevétel az eddigiekkel kapcsolatban....? Van, nincs...? OK, tudom, van egy kérdés, amit mindenki meg akar kérdezni, csak nem meri feltenni. Itt a válasz: Igen, ez a saját hajam"

:)

Köszönjük, hogy ott lehettünk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr662496716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efg_zeg · http://way2thebeast.wordpress.com/ 2010.12.06. 16:14:49

Kell-e mondanom, hogy irigy vagyok kissé?
De nem mondtam igazat.
Nem kissé :)

sztheomo · http://sztheomo.blogspot.com/ 2010.12.06. 22:42:23

Kedves Juci RKC!

Ezúton is szeretnék önként és dalolva jelentkezni próbababának :o)

Biztos van rajtam szerelni való.

És legalább annyira vagyok sárga, mint efg kartács.

Üdv
Tamás

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2010.12.07. 10:38:18

@sztheomo: Nagyon szívesen, ehhez viszont az kellene, hogy te meg én legalább egy órán keresztül egy helyen tartózkodjunk :) Ha ezt összehozzuk, a többi is menni fog :)
Dobj emailt, és megbeszéljük.
süti beállítások módosítása