A hétvégét sikerült ismét a Labanczok országában tölteni, konkrétan snowboardozással, még konkrétabban egésznapos snowboard-oktatással (lásd még: "felszántom a császár udvarát").

Ha röviden kell összefoglalnom, akkor: Marhajó volt :)

Ha bővebben is lehet, akkor előadom az alábbiakat: A leányomról elnevezett Laura társaságában történt az eset, aki ugye szintén kezdő boardos, csak nálam momentán picit ügyesebb - ezt az állapotot kizárólag azért hagytam kialakulni, hogy hamis biztonságérzetbe ringassa magát a kölyök :) Leányom és Kisfiam édesapjaként is ismert Férj szintén jelen volt, bár ő inkább síeléssel szórakoztatta magát naphosszat, mert a hódeszkás állatfajt megvetésével sújtja (lásd még: ideológiai nézeteltérések családon belül). A Bebéről elnevezett Kisfiú pedig ezúttal az ő nagymamája vendégszeretetét volt kénytelen élvezni, mert Bebe egyébként a síelős állatfajt is megvetésével sújtja en bloc - ha nagyon izélgetik, lejön éppen a hegyről sílécen, fapofával, de nem fékez és nem fordul senki kedvéért :)

 

A snowboard-tudomány tehát fejlődött ám nagyot most hétvégén, még ha a fejlődésben kisebb vissza- és pofáraesések tapasztalhatók is.
Első nap jól ment és aztán kurvajól ment és a nap végére a Juci már iszonyúan menőnek kezdte képzelni magát, leszámítva egy Sajnálatos Incidenst azzal a rohadt csákányos felvonóval, ami egy óvatlan pillanatban kivetődött a lábam közül, felugrott, orrbavert és aztán fejbe. A sisak viselete nem hülyeség, elvtársak, mert így csak az orrom vérzett, a fejem nem.

Második nap már jelentős hanyatlás volt megfigyelhető a színvonalban, a jó ég tudja, miért. Az ember lazán érzi a ritmust az egyik nap, a másik nap meg hiába keresgéli. Cserébe lehet keresgélni a hóban mindenféléket ("egy hónyúlra vetődtem, csak közben elugrott", "Karban Tartottam a Pályát", "Megnéztem közelről, mitől csúszik ez ennyire" stb).

Mindazonáltal: talán nem túlzás kijelenteni, hogy már üzembiztosan megy az élváltás sarokélről lábujjélre és vissza, sokszor sikerült a pályán végig lejönni szép girlandokkal, jóérzéssel, megfelelő sebességgel, az eseményeket kontroll alatt tartva. A felvonót is volt szerencsém meghódítani, a hüttében a söröket is sikerült meginni, szóval lényegileg ügyi vagyok :)

Aki azt hitte, hogy megúszta videó nélkül, az sajnos tévedett!
Az alábbi kis vigyió csak pálya aljában történt eseményekre fókuszál, ráadásul a második nap pont a "keresem a ritmust de nem találom" korszakot sikerült lekapni, ahogy ez lenni szokott. Szóval magyarázkodok itten és bemondásra kéne elhinnetek, hogy megy ez ennél jobban is a Jucinak :) Röhögni persze lehet, csak meg ne tudjam :)

 

 

4 komment

Címkék: videó snow

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr571781061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BazsiRKC 2010.02.23. 06:42:50

Én simán elhiszem, hogy jobban is megy :). Nálunk ez rendszeres, hogy egyik nap nagyon megy, másnap meg küzdünk a falevéllel is :). A fordulások nagyon rendben vannak, a hóegeret én is láttam valamelyik nap 2x is :D. Te Juci, feltaláljuk a kettleboard-ot? :) szerintem kaszálhatunk belőle :D :D

Anikó RKC 2010.02.23. 08:21:46

Juci-
szerintem nagyon sokat fejlődtél,egy csomószor "elkapod" a zárt mozgásláncú tartományt.

Bazsi...
eddig leplezted, hogy egy Született Zseni vagy.........kettleboard, elájultam. :-)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2010.02.23. 10:12:59

@BazsiRKC: Kettleboard? Pompásan hangzik, szívesen befogadom vizuálisan is, ha van valami terved! :)
Kettlebell a kézbe például?

A "kettleski" nevű új extrémsport hardverhez miteccikszólni? Ezt eleve gyalog, kézben kellene felvinni a hegyre (!), ehhez dukál lábfejenként egy-egy 16 kilós bell, hegytetőn lábfej a fogantyúba bedug; és a kettlebell talpán kell lesiklani a hegyen. A súlypont baromi magasan van, a rádiusza igen kicsi, és az elkerülhetetlen azonnali perecelés esetén kegyetlenül büntet, méghozzá több embert eccerre :)

@tiekuanyin: "Zárt mozgásláncú tartomány", de szépen teccik mondani :) Mindazonáltal erről van szó csakugyan, most hogy belegondolok.

A kettlebell meg a snowboard (és a síelés) egyébként nem barátja egymásnak, ezt a testtartásra értem. Kettlebellezés esetén a hát egyenes, lábszár függőleges, a fenék pucsít hatalmasat, itt meg a hát görbe, fenék behúz, térd előrenyom, szóval kellett ezzel matekozni egy csomót, mire a pucsításról leszoktam úgy-ahogy...

BazsiRKC 2010.02.24. 06:42:08

A kettleboardot valamikor leprojektálom :), de a kettleski sem hangzik rosszul, bár arra nem tudok gyakorolni :)

Ani,
látod! Az alamuszi nyuszi esete... .D
süti beállítások módosítása