Juci SFG 2012.07.23. 12:42

Komcsi trükk

Az egész vasgolyó-lóbálgatás (node ezt részben eddig is tudtuk) :)

A marxizmus elméleti alapjait Hegel filozófiája adta. Nem tudta az Öreg, de a Dialektikával a fitnesz-ipar elméleti alapjait is ő vetette meg :)

Mert, kérem Hegelnek mindig igaza van. Ennyiből kifejezetten rokona Besenyő Pista bácsinak :) Hát nem? DE.

Hegel a „Logika” című könyvében kifejtette, hogy minden fogalom fejlődése közben az ellentétébe csap át, hogy aztán az ellentétével együtt egy magasabb egységbe olvadjon (tézis, antitézis, szintézis elve). Majd minden szintézisből új tézis következik, abból pedig ismét antitézis és így tovább.

Ez kérem a fitness nevű jelenséggel is így ment, mióta világ a világ - kezdve ott, hogy jó sokáig nem volt ilyesmi, csak természettől aktív élet; azon keresztül, hogy a henyélés lett a bevett létforma; majd elkezdték a népek a testüket csak úgy, sportból mozgatni, szabadidejükben, saját örömükre. Ahogy aztán haladt az idő előre, silányodott és ütemesen hájasodott az emberiség, egyre többen kezdték a testedzést külső kényszernek, szenvedésnek érezni, amelyet azonban muszáj csinálni, hogy égjen a zsír úgymond. Hát elő is állt a jelenleg is ismert Fitnesz És Fogyókúra Ipar, amely Gyors és Könnyű Megoldásokat Kínál Mindenkinek. Vagy ezek illúzióját legalábbis. Jó pénzért, újabb és újabb haszontalan termékeken és gépeken keresztül természetesen.

És már meg is érkeztünk a Mátrixhoz :)

Ami a mi kis példánkban nem egyéb, mint a Tézis maga. Egyben egy paradoxon is, ilymódon valóságos Csoda: mivel mindenki utál az edzőtermekben szenvedni, ezért még több, nagyobb és csillogóbb edzőterem nyílik, amelyek futószalagon okádják magukból a gépeken taposó, zsibbadt agyú, nyomorult és hájas zombikat.

Az Antitézis, szerintem, a Gonosz Orosszal érkezett, miáltal a klottygatyás mezítlábas okostojások nemet mondtak a fentiekre, fogták a füles vasgolyókat, kimentek a fűbe lengetni, és nemcsakhogy örvendeztek neki, de igazi faszagyerekek lettek. Naná: ők a Piros Pirulát választották :)

Mindenki csodabogaraknak gondolta őket, mert mijazhogy se chip, se led, se speckó cipő, csak az a darab buta vas?! Kopott pólóban edzeni, és nincs mell-nap meg láb-nap, nehogymár párhuzamos alá guggoljunk, meg hogy nehogymár nagy súlyokat emeljünk, még a végén nagy izmaink nőnek, juj.

A vasgolyó-lengetős okostojások meg még büszkék is voltak a perverziójukra, tisztességgel elvégezték a kemény munkát, a procedúra közben kisebb megyényi steak-eket és raklapnyi bacont tolva az arcba, és emberfeletti erőt növesztettek, acélosan feszülő istenszobor-szerű izomzatot, egészséges hátakat meg térdeket, elnyűhetetlen állóképességet és még kimondani is szörnyű: közben élvezték a dolgot, majd lelkifurka nélkül csapatták szét az egészet csokoládéval.

Ilyenkor lenne jó, ha a világ megállna az Antitézisnél.... de sajnos nem fog, mert a Szintézis már megkezdődött: előbb utóbb a Kettlebell lesz a divat sajnos. A mainstream fitness felfedezi magának a Vasakat, és a fősodor egyszer csak vesz egy fordulatot, és elsodorja magával a Gonosz Orosz Birodalmát. Lásd még "szintézis" címszó alatt.

Divatos fitnesz-trénerek kezében pici füles vasgolyócskák bukkannak fel, nagy sportáruházak polcain kicsi, nőcis kettlebell-szerűségek kelletik magukat, trendy színekben; egyébként meg lassan a csapból is Funkcionális Edzés folyik; női magazinokban szép színes képeken csinos modellek mutatják be a gyakorlatokat kurva rosszul; de a Mátrix már a Pártot is bomlasztja belülről, ahogy növekszik azon trendlovagok száma, akiknek mindez már nem Szenvedély, hanem csakis Üzlet; miáltal tempósan fel is hígul a francba az egész.

Én a magam részéről annyit kívánok ehhez hozzáfűzni, hogy mihelyst eltűnik a különbség a Piros meg a Kék Pirula között, hát én is rögtön eltűnök innen :)

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr834666188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanyi gyerek · http://parittya.blogspot.com/ 2012.07.23. 17:36:54

Na és, ha hígul, ki nem szarja le?! Az otthoni vasgolyód nem lesz se puhább, se könnyebb!

A népek meg csak ringassák magukat a hamis illúziókba, vegyék a műanyag golyókat, járjanak a futószalagon gyártott hárombetűsökhöz. Egy darabig. Mert már jön a fegyenc, az ül rá az üzlet szekerére.

De az otthoni vasgolyódról kophat a máz, a súlya megmarad!

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2012.07.23. 22:13:04

@Sanyi gyerek: Jól mondod azt a részt, hogy az otthoni golyó nem lesz könnyebb :) Teljesen egyetértek. Én is tudom, hogy kincset találtunk, és ez már a mienk, történhet akármi.
Abban a részben nem szarom le mégse, hogy a tanításban/üzleti részben valószínűleg nem akarnék többé résztvenni (még ebben a csekély mértékben se, mint most), ha egy szép napon majd elkurvul ez a történet.

Sanyi gyerek · http://parittya.blogspot.com/ 2012.07.24. 08:07:02

Igen, én könnyen beszélek, van egy pár golyóm, oszt ennyi. Te viszont más oldalról is kapcsolódsz ehhez a történethez.

De ha jó minőségben végzed a munkád és nem jártatod feleslegesen azon az agyad (és a szád), hogy a szomszédban egyre több az önjelölt oktató, hogy fele áron lehet már kettlebelleket kapni, hogy elég sok edzőteremben van már füles súlyzó (Jó név, mi?), hogy mindenki, aki már látott ilyet, szakemberként szól hozzá a fórumokon, akkor magadnak teszel jót.

Az a 10-15 ember, akivel foglalkozol, érezni fogja a törődést. Ott van Gabi. Szinte már bezárkózott a kis birodalmába, nagyon komolyan veszi a munkáját, látványosan elhatárolódik a negatív külső történésektől és mégis állandóan kopogtatnak nála. A szintet tartja, sőt emeli, a többi meg nem lényeges.

A világot megállítani nem lehet, de a munkát komolyan venni azt lehet. Ennek mindig meg volt és meg is lesz az eredménye. A saját munkámban én ezt tartom szem előtt. És van is munkám, nem is kevés!

Tehát még egyszer:

Na és, ha hígul, ki nem szarja le?!

Sorrel 2012.07.24. 08:47:52

Sztem Elvsnő félelme alaptalan. Ez a lóbálás azért nehéz szakma, lehet ugyan szerelmesének lenni, de az komoly, megfontolt embert kíván, nem valami hintáslegényt (leányt). Persze, ezt is felkapja a divat, de ugyanolyan könnyen majd el is hajítja, mikor kiderül, hogy ebben is csak a rettenetes erőfeszítés a kéj, mint minden igazi sportban, ráadásul töményen. Hogy akár üzletté is válhat? Hát istenem, bár csak már ott tartanánk, hogy emberek milliárdjai élvezik, hogy nem látnak a szemükbe folyó izzadságtól, és ezért valahonnan a messzi távolból száll feléjük valami artikulátlan üvöltés, hogy pucsíts, meg fordítsd jobban befelé a lábfejed, mert már ötödször szólok.. :-). Nem hiszem, hogy lesz valaha is olyan állapot hogy tömegeknek jelenti a girja a sport-Maslow csúcsát, mit elérni pénzt nem sajnálnak, ennélfogva menedzselésének profitja is legfeljebb a szerény, de tisztességtelen (adócsaló :-)) életmódhoz ad legfeljebb támaszt. Szóval sztem a piros pirula gurul tovább, a kéket meg szedjék azok, akiknek a piros tesztoszteron-szint emelése helyett már a távkapcsoló lengetése is nehézkes.. :-)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2012.07.24. 10:12:15

@Sanyi gyerek: Igaz, igaz. Valójában tökre egyetértünk ám, de azért a várható silány jövőn borongani nemdebár ér...? Egy kicsit, ha éppen ráérek...? :)
Ettől még az én lelkesedésem is töretlen, a szerelem változatlan hőfokon lobog, és ez várhatóan még sokáig így is marad, és örülök, hogy Te is így vagy vele meg még sokan.

De ha elképzelem, hogy ugyebár hallják a népek a tévében meg itt-ott, hogy kettlebell így meg úgy, a legújabb trend meg zsírégetés a maximumon, aztán a közeli gigafitnessben is találnak girját vagy fülessúlyt vagy hasonló órát, tán még olcsóbban is, mint teszemazt Gabinál vagy bármelyik kollégát említhetném - ki róhatja fel az egyszeri felhasználónak, hogy a gigafitnesst választja, és honnan kéne neki azt tudnia, hogy az az oktató a youtube-ról szedte össze a tudományát...

Áh, mindegy, persze leszarom én is, csak merengek meg borongok néha picit, de azért nem ez tölti ki a napjaimat hálistennek :)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2012.07.24. 10:27:13

@Sorrel: Az nem baj, hogy üzlet, mert most is az; nyilván nem csinálnák a drága főelvtársak a Pártban azt, amit csinálnak, ha nem keresnének vele pénzt, mert hát nekik is be kell fizetniük a számlákat meg minden.
Ezzel nincs nekem bajom; azzal van bajom, hogy van aki pénzt és divatot szimatol ebben, csak ezért repül rá, de a szükséges szenvedély nincs meg benne, és ez látszik is ám a teljesítményen...

Divatilag: egyetértek teljesen, nálam is szoktak jelentkezni olyanok, akik csak divatból próbálják ki, bár a kemény meló meg az Őszinte Vas nem az ő világuk. Ezek gyorsan el is maradnak aztán. De nem bánom, így szerencsére marad elég hely az igazán elszánt kemény magnak :)

Ritchy · http://kettlebellhardstyle.blogspot.com/ 2012.07.24. 14:44:17

Azért nagyon sajnálnám, ha eltűnnél! Látszik a hígulás, de Sanyinak igaza van, nyomni kell tovább kegyetlenül! Hadd kételkedjenek mások, vajon igazak-e azok a számok, amiket leírunk, lehet-e ekkora súlyokat emelgetni, és nem csak ken/barbie belleket.

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2012.07.25. 10:51:55

@Ritchy: Nyomjuk ezerrel, és kegyetlenül :) Azzal nem lesz gond.

ImikeTraining 2012.07.25. 14:09:58

Csókolom

Azért mondd el nyugodtan Jucnéni, hogy ez nem most kezdődött, csak most telt be a pohár, hogy leírd. Mert már régóta korcsosul ez...

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2012.07.25. 14:31:18

@ImikeTraining: Azért a pohár még nem telt be, csak elkezdte valami piszkálni az ingerküszöbömet. És szerintem az igazán nagy bibi még el se kezdődött.

Ritchy · http://kettlebellhardstyle.blogspot.com/ 2012.08.18. 10:19:02

Azért azt nem gondoltam volna, hogy Pavel robbant egy ilyet, ilyen közel eme bejegyzés időpontjához. :)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2012.08.18. 21:56:58

@Ritchy: Hát ezt én se gondoltam volna...
Nyilván ő is ebből a blogból szokott megvilágosodni :) vagy hát őt is erősen zavarta valami ugye. SAJNOS.
Most aztán leshetünk magunk elé bután, mint a menseviek.

Sanyi gyerek · http://parittya.blogspot.com/ 2012.08.22. 21:32:03

???, ez egy hárombetűs kérdőjel lenne...

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2012.08.22. 22:25:04

@Sanyi gyerek: Nem hallotta kend? Pavel mester otthagyta a Pártot, mert nem egyezik a jövőképük. Új pártot fog alapítani. Ezzel van tele a Facebook meg a Dragondoor fórum. De ennél többet egyelőre senki se tud.

Sanyi gyerek · http://parittya.blogspot.com/ 2012.08.22. 22:54:25

Nem vagyok egy nagy fórumozó (kevés a kép) illetve nálunk csak az asszony faszbukozik (persze a gép előtt mindennap, máshol meg...).

Biztos kevesebb a jelentkező és ezzel a pénz, miközben sokan vannak már közel a tűzhöz: lim $/koponya = 0.

Jó is mindent újrakezdeni, lehet menni a kétbetűs Pavel Challange - PV - képzésre. Remélem ott a golyóméret már 2 pud-tól fog indulni.

Sanyi gyerek · http://parittya.blogspot.com/ 2012.08.22. 22:56:45

Na tessék, ezek a kűfődi szavak:
Pavel Challenge - PC -
Na, ezért se lettek RCV, vagy C.

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2012.08.22. 23:06:00

@Sanyi gyerek: Más volt itten a baj. Szerintem. De erről nem kezdek el nyilvánosan elmélkedni, pedig szeretnék :) Pláne, hogy nem tudok valójában semmit, csak sejtéseim vannak, lásd a fenti posztot.

Sanyi gyerek · http://parittya.blogspot.com/ 2012.08.23. 07:34:45

Ok, majd csipegetem az infómorzsákat innen-onnan, mert erre én is kíváncsi vagyok.
süti beállítások módosítása