Juci SFG 2011.09.10. 12:42

Megint Ginastica

Erről nyilvánvalóan tudósítanom szükséges!

Péntek délután ismét Ginastica Natural szemináriumon jártam.

Már volt ilyesmi áprilisban, amikor maga a Professzor Alvaro Romano tett látogatást Magyarországon és kiképzett néhány instruktort, utána meg a pórnépnek is tartott egy háromórás ízelítő foglakozást, amelyen jelen sorok szerzője is méltóztatott résztvenni. Nyilván mindenki kívülről fújja azóta is azt a beszámolót, amelyet jelen blog közölt, szokásához híven igen magas színvonalon.

Nomármost, szerencsére a mondott instruktori kurzuson Lakatos Péter (rekreációs és küzdősport sportoktató, Senior RKC, Dragondoor Europe igazgató, FMS, CK-FMS szakértő, Zhealth R-Phase és I Phase Perfomance Coach, SMR szakértő) egyben Ginastica Natural Level 3 Coach képzettséget  is szerzett, és ez nagyon örvendetes ám!

Mert most Lakatos Péter tartott egy szemináriumot. Amelyen jelen sorok szerzője természetesen teljes létszámban megjelent, sőt vitt magával mégegy embert. És azt kell mondanom elvtársak, bármennyire blaszfémia is ez, amit mondani akarok, hogy ez a tegnapi jobb volt, mint a Professzor szemináriuma.

Ezt a véleményünket Nagy Laci RKC kollégával egyetértésben nem is titkoltuk el instruktorunk elől, mondhatni egyenest a szemére lobbantottuk.

Ő maga ezt az FMS-ben való jártasságával magyarázta, de szerintem más is van.

Mert az egyrészt persze igaz, hogy aki járatos az FMS rendszerében, vagyis az emberi mozgásmintákat, azok sztenderdizálását, jellemző hibáit és kijavításának módszerét ismeri, az tudja, hogy miként lehet a Ginastica Naturalt erre a célra is kiválóan felhasználni. Mert a tapasztalat azt mutatja, hogy erre is alkalmas, méghozzá példátlan hatékonysággal.

Ugyanis a Ginastica nem csak rettenetesen szórakoztató, játékos és kedves, hanem ezen felül még őrülten hasznos is. Ahogy erre a Professzor Romano és minden tanítványa is kiválóan ráérzett, de Lakatos Péter tudatosan is használja.

Mert miközben a Ginastica felhasználja a legősibb primitív mozgásmintákat, mint a gurulás, hintázás, mászás, ezáltal frenetikus idegrendszeri előnyöket generál, de mégse úgy megy ám, mint valami dögunalom gyógytornán, hanem mindezt brazilos pörgéssel és játékossággal kombinálja - summa summarum, tök élvezetes :) Mosolygós és áramlásos. Aztán meg a jógához meg még különféle harcművészetekhez hasonló forgásokkal, lábcserékkel, nomeg a legkirályabb módon: állatos mozgásmintákkal operálva hatalmasakat lazít az emberen mindenütt, és főleg a csípőtájékon. Márpedig, mint azt mindannyian tudjuk drága elvtársak, a csípő mozgékonysága döntő jelentőségű tényező az egészséges mozgáshoz, és ha a csípőtájék mobilitása rendben van, akkor már nagy baj eleve nem is lehet. Node mindeközben annyi, törzserőt követelő, fekvőtámaszos, helyenként pliometrikus gyakorlat is becsúszik, hogy a mobilitáson kívül az erő is fejlődni kénytelen. És amíg az ember kibogozza, hogy akkor melyik végtagja éppen hol kóricál a térben és időben, azalatt a mozgáskoordinációja meg testtudata is kap egy olyan impulzust, hogy arra csak fejlődéssel lehet reagálni.

És nem is kell hozzá semmi, csak valami padlóféle :)

Ja és akkor még ott van az a körülmény, hogy ezúttal nem feldolgozhatatlan mennyiségű információ érkezett ömlesztve (hogy aztán aki sokat markolt, keveset fogjon), hanem kevesebb gyakorlat volt, de az alaposan, lassan és lépésről lépésre, elmagyarázva és kijavítva. Ezúttal úgy tűnik, még a nagyon szőke Juci is hazavitte az átadott anyagot a fejében.

Nem utolsósorban pedig az instruktornak az átadandó matériával kapcsolatos személyes lelkesedése is átjött. És átragadt :)

Szóval nagyon remek volt, Szuper anyag, szuper instrukciók.

A tegnap délutáni szemináriumot ezért 10 pontra értékelem :) 

9 komment

Címkék: ginastica

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr513215639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monarch (törölt) 2011.09.10. 18:03:44

A Ginasticához padló kell, de az jó sok. A bell helyigénye jóval kisebb. Ettől még minden érvényes rá, amit írtál, de én jelenleg a gurulásokat sehol se tudom kivitelezni, és esélyem nincs rá, hogy ebben a lakásban találhatok neki helyet. Főleg, ha még kis ráhagyást is odaszámolunk...

Viktor H 2011.09.11. 07:43:35

Tóvárisné ,ezexerint simán elkerültük egymást :-))

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2011.09.11. 16:55:10

@Viktor H: Ezexerint el. Mér, te hol voltál mikor? :)

efg_zeg · http://way2thebeast.wordpress.com/ 2011.09.12. 09:35:09

Vegyes érzéseim vannak eme beszámolóval kapcsolatban.
Alighanem ez volt az eddigi legjobb leírása a dolognak, mától innen fogok idézgetni, ha vkinek magyarázni kell, miért fetrengünk óra előtt már megint pár percet. A beszámolóra beírok én is 9 pontot. :)
Másrészt meg szánom-bánom, hogy nem volt időm elmenni erre az alkalomra, dehát ez már csak az én bajom.

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2011.09.12. 11:33:48

@efg_zeg: Hogy érted azt, hogy csak 9 pont??!! :)

efg_zeg · http://way2thebeast.wordpress.com/ 2011.09.12. 20:05:02

@Juci RKC: A Nagy BlogBejegyzés Értékelő Pángalagtikus Kézikönyv 23. paragrafus 5. cikkelyének 2. bekezdése szerint "10 pont azon esetben adható, ha a Beszámoló mellé csatolva van a szeminárium rövid összefoglalója powerpoint prezentációban, mellé - pdf formátumban - az elhangzottak pontos leírása, a megfelelő FMS feladatok GN-os megfeleltetésével, valamint videofelvétel az esemény teljes hosszáról, természetesen HD minőségben."
Hát ezért :)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2011.09.13. 13:11:09

@efg_zeg: Ja már értem a dógot!
Ez esetben elfogadom a 9 pontot :)
Megjegyzem, hogy részemről ez a nagy megalkuvás többek között az alábbiakra tekintettel is indokolt: amennyiben mégis eleget kívánnánk tenni a Nagy BlogBejegyzés Értékelő Pángalaktikus Kézikönyv 23. paragrafus 5. cikkelyének 2. bekezdésében írottaknak és 10 pontra gyűrnánk, akkor ugyanezzel a mozdulattal hágnánk jól meg a Párt Vörös Kézikönyvének rögtön az első oldalán nagy piros betűkkel írott malasztot, hogyaszongya "Ne készítsél te a szemináriumokról sem más oktatásokról hang-avagy videófelvételt sem magáncélra, sem kereskedelmi célokra, mert az tilos neked! Amennyiben mégis ilyesmire vetemednél nagy megátalkodottságodban, akkor (a) a kép-avagy hangfelvétel haladéktalanul elkoboztatik, (b) a kép-és/vagy hangrögzítésre alkalmas eszköz szintén elkoboztatik, (c) a bűnöst felpofoztatjuk a Bakterral, valamint (d) a bűnös neve onnantól nemcsakhogy kisbetűvel írandó, de a végére hozzátétetik az "alperes" titulus is. Most és minderökké, ámmen".

Vagy így valahogy :)

efg_zeg · http://way2thebeast.wordpress.com/ 2011.09.13. 15:51:38

@Juci RKC: Azt kell, hogy mondjam, jól érvel a mélyen tisztelt Zelvtársnő. Sőt, úgy is fogalmazhatnék, hogy tudja, hol van a törölközője.
Be kell látnunk kérem, hogy a Nagy Blogbejegyzés Értékelő Pángalaktikus Kézikönyv és a B vmint PTK nem egyívásúak, legalábbis előbbi még nem teljesen EU-konform. Mindenesetre eme hiányosságát jeleztem a Kézikönyv készítőinek, cca. 10000 év, és sztem végigmegy a beadvány a hivatali elbírálás rögös útján.

Viktor H 2011.09.13. 20:07:50

@Juci RKC:

17:30-ra érkeztem oda TRX ügylettel kapcsolatban meg persze leginkább az RKC I-II DVD-t akartam leadni a boltban de mivel megláttam Főnököt ezért kezébe adtam személyesen :-D
süti beállítások módosítása