Juci SFG 2011.04.11. 12:42

Mire várok még?

Mármint a péntek esti Ginastica Natural szeminárium elmesélése ügyében.

Nemtom :) Pedig lett volna mondanivalóm bőven, de azt Bazsika már lényegileg mind leírta előttem.

Magam is valami kellemes kis nyújtásos, gurulgatásos himbi-limbire gondoltam, ami legfeljebb koncentrálós-odafigyelős, de nem különösebben megterhelő. No, az első 20 perc után - mikor is valami rejtélyes okból már a lábam szárából is elkezdett folyni az izzadság - láttam ám, hogy a fenti feltételezés alapvetően tévesnek bizonyult.

És ez így ment egész este! Hirtelen nagyon elkezdtem tisztelni a 4 napos instruktori kurzus résztvevőit, mert ők ezt napi 6-7 órában tolták, legalábbis volt képük ezt állítani :)

(Gratula nekik!)

Izzadás, zihálás, törülközőutánkapkodás és a vizespalackkal való folyamatos szemkontakus-keresés ügyben nem voltam ám egyedül, és ha belegondolunk, hogy elvileg csupa sportos, edzett legény és leány volt jelen, akkor ez a jelenség még viccesebb.

A szeminárium ugyanakkor nagyon-nagyon élvezetes és szórakoztató volt, a professzor bitang jó arc, a fizikuma, ereje és mozgása igazán lenyűgöző, a legtöbb 20 évesnek dicsőségére válna- csakhogy a prof tökre nem 20 éves, sőt.

A rendszer, szerintem, nem tartalmaz semmiféle forradalmi újítást, ellenben kellemesen és szellemesen összeszed és rendszerré felfűz szinte minden bölcsességet és jóféle mozdulatot, amit a Gyönyörű Eredeti Hús-vér Ember (meg némely állat) a testével tud. Mindenféle túlkapás, fölösleges okoskodás és visszaélés nélkül. Persze benne van hogy Csípőmunka, hogy Fejben Dől El, hogy Légzés, Tengely és Súlypont és Fókusz és még mi minden. Amit külön megemlítenék, mert nagyon tetszik: rendkívül sok benne a Gurulás, ami egy nagyon-nagyon ősi mozgásminta, viszont az ember féléves kora után már alig gyakorolja. (Hacsak meg nem kapja FMS-javítógyakorlatnak) :)

És természetesen itt a mozdulatnak Életöröm és Napsütötte Tengerparti Szikla illata van, ahogy azt alighanem csak a déli féltekén tudják :) Úgy gimnasztika, hogy közben tánc; és úgy tánc, hogy közben harc; és úgy harc, hogy közben óceáni szellő. Nagyon izgalmas.

Örvendetes, hogy a szeminárium után végre sikerült egy étterembe beülve kicsit lazítani a nemzetközi bűnbanda társaság legillusztrisabb részével egy-egy akkora adag étel és ital fölött, amit semmilyen rimánkodásra nem volt hajlandó egyik se lefotózni, mondván, hogy ezzel zsarolhatók lennének :)

(Hogy mekkora mennyiség izzadt ki az emberből a laza kis gurulgatás közben, azt az a körülmény is mutatja, hogy kettő korsó sör tűnt el a rendszeremben egy óra alatt, aztán hazaérve egy fél liter tea, és reggelig nem kívánkozott belőle kifele semmi, ha teccikérteni mire gondolok).

Szóval nagyon élveztem ezt a Ginastica Natural cuccot, szőröstül-bőröstül, a szeminárium meg a sok kedves ismerős miatt is - kár, hogy a legtöbb mozgást nem sikerült rendesen memorizálni, otthon próbálgattam még gyakorolni, de gyanítom, hogy csak egy töredék maradt meg. Kéne még egy ismétlés, mert hát az a tudásnak a jó édes anyukája, különösen, ami az ilyen magamfajta csekélyértelmű szőkenőket illeti.

Erről jut eszembe: itt egy fotó-részlet, amin kettő ilyen is van (az Esemény Hatása Alatt, a szokásosnál kissé kevéssé fotogén állapotban, ha szabad ilyet mondani, miccólsz, Enibaba), és természetesen középen a jó Professzor Alvaro Romano.

 

 

Reméljük, máskor is eljön, de talán addig is gurulgathatunk még, a Professzor valamely frissen kiképzett itthoni helytartója segítségével.

Már csak a környezetet kéne ilyesmire hangolni, a lábszagú tornaterem helyett :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr332816457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása