Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy sűrű erdő, melyben a Juci néhanapján futni szokik kalandvágyból, holott nem is olyan régen ott valakik egy másik valakit jól megöltek, és jól elástak. Ez a kijelentés csak akkor helytálló így múlt időben, ha feltételezzük, hogy mára a megölős-elásós tevékenységükkel ezek a valakik felhagytak, csakhogy ezt sajnálattal bár, de nem feltételezzük.

Az újság nem írt Vérfürdőről a Kiserdőben, vagy ha mégis, azt nem olvasta a Juci, mindenesetre ami nyilvánvaló, az így is nyilvánvaló, amint azt itt egykettőre elmesélendő vagyok.

Az úttól jobbra, a kis völgyet követő balkanyar utáni egyenesben található egy rész, ahol tisztán érezhető a Gonosz jelenléte.
Ha ezen a részen fut át az ember, egyszercsak, valamitől, hogyhogynem, fényes napos délelőttökön, váratlanul azon veszi észre magát, hogy elvetemült emberállatok, vérgőz, kiomló belek, kiszúrt szemek, kín, feketemise, emberáldozat, halálhörgés és sátáni kacaj képei és hangjai bömbölnek a fejében.
Láthatatlan csápok fojtogatnak.
Valaki Figyel a Fák Közül.
Pont mint a Predátor wazzeg! Vagy még úgyabbul.
 
Az erdő csendes, ezen a részen legalábbis mindenképpen – máshol persze önfeledten fütyülnek a rigók, ebben a körzetben viszont nem tud olyan zsenge koratavasz lenni, hogy bárki fütyülne vagy dalolna, legfeljebb szél süvít a fák között, és valami baljóslatú huhogást lehet hallani; időnként egy kisebb bagolyféle köröz a fák felett, akármennyire is beteg dolog ez egy bagolytól egy napos délelőtti 11 órakor.
Kutyasétáltató emberek is járnak az Elátkozott Erdőbe, és ezen a részen csak trappolnak némán, sietősen, kifejezéstelen arccal, a nyüszítve menekülő kutyáik után. A kutyák nem a Juci elől menekülnek, mert a ki-menekül-ki-elől reláció inkább fordítva szokott lenni.
  
A Juci a történéseknek ezen a pontján haladéktalanul élni kezd a gyanúperrel, hogy az érzékelt Gonosz repertoárjában a Futók lemészárolása mindenképpen szerepel, akár csak a napi rendes üzletmenet részeként, akár azért, mert … a Juci Túl Sokat Tud….
 

A Juci ilyenkor lépteit megszaporázza, hátrafele tekintget és oldalra sandít, továbbá azon mereng, hogy mámegin mijarossebér nem hozott magával valami kézifegyvert, vagy legalább egy marék fokhagymát, vagy úgy egyáltalán Valamit, persze már késő bánat, mindenesetre jobb híján húzzunkafrancba innen de kurvagyorsan.

Túlesve ezen a szakaszon, párszáz méter után (ami nanáhogy sokkal többnek tűnik), a Juci egy balkanyart követően hirtelen fellélegzik és kisimul, nem érti miért, és azt se, hogy pár perccel azelőtt mi ütött ugyan bele, és keserű szavakkal illeti saját magát, hogy minek parázik a semmin, tán csak nem-e paranoiás-e vagy-e hülyegyerek-e.
 
A Juci még egyetlen alkalommal sem tért haza teljes épségben az Elátkozott Erdőből, mert vagy egy ronda napszúrást, vagy torokgyulladást szedett össze, vagy akkorát perecelt, hogy alig bírta nyomorult korpuszát vérző térddel hazavonszolni. Na jó, ismerjük be, hogy a Juci nem egy kifejezett terepfutó-fenomén, tehát hajlamos az első kiálló gyökérben eltaknyolni, az első kavicsra rálépve bokát ficamítani, és akkor még nem vettük azt az esetet, amikor nekiszalad egy fának csak úgy, mert nem veszi észre, hogy ott van.
Jó, de a Juci azért a dolgok nagy átlagát tekintve, általában képes a futásból ép bőrrel hazakerülni, tehát ez már számtalanszor sikerült, de ezzel az Erdővel határozottan van valami, és nemcsak az gyanús, ami nem gyanús, hanem néha az is, ami igen!
 
Legközelebb azért csak megint beszalad a Juci az Elátkozott Erdőbe, mondván, hogy boszorkányok márpedig nincsenek, a 21. században élünk az éxerelmére, és jóllehet megölt emberek ténylegesen szaladgálnak léteznek, node már miért pont itt, ugye, és tessék a képzelődést befejezni, biztos csak valami fura büdös volt arra legutóbb oszt annyi.

Beszalad tehát a Juci az Elátkozott Erdőbe megint, sziklaszilárd elhatározással a fölösleges képzelődés mellőzésére vonatkozólag, aztán hirtelen

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr471459836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erdodim · http://erdodim.wordpress.com 2009.10.19. 16:07:54

De általában az fut, akit kergetnek nem? Lehet, hogy ez visszafelé is működik. Aki fut, azt kergetik :-)Na én ezért nem futok.

aalbert · http://babzsak.blogspot.com/ 2009.10.19. 16:18:16

ellenben ha valakit kergetsz, ő meg pompás érzékkel elszalad, bizony futni kell a kergetés fenntartásához... tehát aki kerget szintén fut...
vagyis akit kergetnek fut, aki kerget fut, tehát az egyenlő reláció tranzitív tulajdonsága alapján akit kergetnek, az kerget! (és persze viszont)

háát ez már csak egy ilyen blog na...

Pafe 2009.10.19. 17:58:07

Én a kihalt Hármashatár-hegyen a Pesthidegkúti repülőteret szeretem a legjobban , egy téli hajnali fél ötkor, amikor a vadakat én riasztom föl a csörtetésemmel.

Remek program! :)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2009.10.19. 21:45:07

@Pafe: A vaddisznó elől menekülős futkározás sem egy utolsó móka, azt elhiszem :) Mindazonáltal a "téli hajnali fél öt" hangzik durvábban.

Szatíros kalandom is volt már (márpedig az álmoskönyv szerint semmi jót nem jelent, ha az ember lánya hajnali hatkor egyedül nyargalászik a ligetben és ezt kiszúrja az éjszaka egyik ottragadt, kanos teremtménye). Két és fél órán keresztül jött mellettem az autóval, nyomta a sódert és lihegett. De végül ő unta meg hamarabb :D

BazsiRKC 2009.10.20. 06:45:32

Nem is lihegtem :) :)

De az biztos, hogy ilyen mese után nem fogok egy darabig aludni... vagy kirándulni !! :)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2009.10.20. 10:36:38

@BazsiRKC: Ahá, szóval te voltál az :D
Ez esetben szerencse, hogy végülis felhagytam azzal a tervemmel, miszerint "kirángatom az autójából azt a köcsögöt és lefejelem" :D

Champdor 2009.10.21. 13:17:25

Felrebbentek a madarak az udvar túloldalán a röhögésemtől. Elvtársak! A Jucit Ki Kéne Találni, Ha Nem Lenne.

Javaslom a futópadot madárcsicsergés CD-vel. Meg nagy lakattal az ajtón! Különben csatlakozom Misihez!
süti beállítások módosítása