Étkezési Mindentudás Három Egyszerű Lépésben

Ezúttal tényleg. Az Eat, Lift and Be Happy oldalán találtam az alábbi hibátlan tippet, engedelmetekkel lefordítottam és saját észrevételemmel bátorkodom kiegészíteni.

Pár gyors kérdés, amit felteszel szépen magadnak, mielőtt valami ennivalóra emlékeztető dolgot a fejedbe tömsz.

Mind az öt kérdésre három kérdésre őszintén kell válaszolni. Ha kettőre is "nem" a válasz, akkor rakodlerögtön!

Ha három "igen", akkor hazudsz :)

Akkor eheted meg azt a valamit, ha a három kérdésből kettőre "IGEN"-nel feleltél. Tehát:

 1.) Finom ez? Élvezni fogsz minden falatot az utolsó morzsáig?

2.) Igazi és egészséges táplálék ez, amire testednek szüksége van a kívánt fejlődéshez?

3.) Ha a fenti 2.) kérdésre nemleges a válasz, akkor képes vagy a következményeket is viselni, méghozzá utólagos bűntudat és megbánás nélkül?

 

Ennyi. Köszi Neghar.

Enjoy :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr325871173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crix 2014.03.21. 12:42:47

Ez jó!
Nem is tudok mit hozzáfűzni :)

Kicsit nem nézek ide és mindjárt kikerül két poszt is :)

angelocska 2014.03.28. 07:51:44

De ha az első kettőre nemleges a válasz, akkor a harmadik felesleges, kivéve, ha az ember beleszarik abba, mit eszik... :)) de akkor nem kérdezgeti magát :)))

crix 2014.03.28. 08:56:54

Mondjuk azért az megkérdezném, hogy ellen tudtok-e állni a szilvás betyárnak? Vagy mindenki személy szerint válassza ki a saját kriptonitját.

Én annyit tudok, hogy max napi 1-et fogyasztok...

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2014.03.28. 13:59:44

@angelocska: De ha az első kettőre nemleges a válasz (azaz az 1.) és 2.) egyaránt "nem", mondhatni a kiszemelt kaja se nem finom, se nem tápláló), akkor a 3.) kérdés már fel sem merül :)

@crix: Én személy szerint nem mindig tudok ellenállni az édességeknek, bár a szilvás betyárhoz konkrétan még nem volt szerencsém.
Azt gondolom, hogy az efféle kényeztetésnek mindenképpen helye van az ember életében, de főszabály szerint csak hétvégén kellene az ilyesmit megengedni magunknak.
Naponta egy darab belefér-e? Persze mint minden trükkös kérdés esetében, a válasz itt is a körmönfont "attól függ". Honnan jössz, hova tartasz, mi a cél... Ha korábban naponta egy raklap szilvás betyár volt az adagod, akkor onnan következetesen lecsökkenteni (főétkezés után) napi egy picike darabra szerintem szép teljesítmény. Ha ez az egyetlen desszert, amit megengedsz magadnak, és amúgy minden más paraméter okés a kajálás területén, akkor ebben az elképzelésben jókora zsírvesztési potenciál van, szóval ne legyen bűntudatod miatta :)

crix 2014.03.28. 14:07:23

Szilvás betyár midnent visz. Ha valami édességet tervezel enni, ezt edd!
Bűntudat nincs. Mert az egyes kérdést nem egyszerűen kimaxolja, hanem egyszer túlcsordul és még egyszer kimaxolja.

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2014.03.28. 14:34:14

@crix: Semmi kétség :)
Én meg ezzel vagyok így: mygourmetguide.blogspot.hu/2010/12/anthon-berg-strawberry-in-champagne.html

Sokaktól hallom, hogy de hiszen nem lehet egy darab (egy kocka) csokit enni, mert hát az ember megeszi az egész táblát (dobozt).
No, én valahogy egy másik iskolához tartozom, és KÉPES VAGYOK egyet kivenni a dobozból, aztán a dobozt visszarakni a hűtőbe. Úgyhogy ha csak a T. családom le nem nyúlja a titkos csokikészletemet (amit időnként sajnos meg szoktak tenni, annak ellenére, hogy ezért mindig szóbeli lemészárlásban részesítem őket), szóval kis szerencsével hetekig nyammogok egy ilyen doboz marcipános-epres-pezsgős istenifincsiséget.
Node a jó dolgokból keveset adnak, azt tudni kell molekuláról molekulára kiélvezni, nem állat módjára egészben lenyelni. Ezt próbálom a kölykeimnek is tanítani, egyelőre csak részleges sikerrel :)
süti beállítások módosítása