Az óra rabja. Illetve ez az alábbiakban linkelt és általam erősen lájkolt poszt másként fogalmaz, nem annyira rabságra, mint inkább kurvaságra utal :)

Tessék elolvasni.

"Definition of a Clock Whore: Person who is so obsessed with beating the clock/others that they will prostitute themselves and sacrifice important and vital components of training such as range of motion, repetitions or other performance metrics for a “better” time.“

A definíció szerint az ilyen kurválkodás bűnébe azok esnek, akik annyira megszállottjai az órával való küzdelemnek, hogy ezáltal prostituálják magukat és a "jobb időeredmény" oltárán feláldozzák az edzés legfontosabb elemeit, úgy mint pl. mozgástartomány, ismétlésszám vagy egyéb teljesítmény mutatók.

Ezek az emberek nem értik az edzés lényegét. Ami pedig az lenne, hogy fejlődjünk fizikailag és mentálisan, nem is feltétlenül ebben a sorrendben. Az órával és a mások idejével való küzdelem által a mozgástartomány (és mozgásminőség) elsikkad, és ha folyton másokhoz mérjük a saját teljesítményünket, azzal a saját önbecsülésünk hiányát bizonyítjuk ékesen.

A következtetést magam se tudnám jobban levonni:

"Striving for perfection is the journey along the only road you make worth traveling. There is no end, but the ride is great."

A tökéletesség felé való menetelés az egyetlen út, amelyiken járni érdemes. Nem érsz célba sosem, de már maga az utazás megéri.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr452556512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efg_zeg · http://way2thebeast.wordpress.com/ 2011.01.03. 15:39:32

Mélységes egyetértésemet szeretném kifejezni újévi jókívánságaim mellett :)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2011.01.03. 22:03:15

@efg_zeg: Köszönöm szépen, és valamennyi jókívánságot viszont kívánom :)

Ritchy · http://kettlebellhardstyle.blogspot.com/ 2011.01.04. 10:51:54

Elkurvultunk, kérem szépen. :)
Én már a futás során is a számolgatós, méregetős, kütyüt használós csoportba tartoztam. :)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2011.01.04. 12:01:47

@Ritchy: Hát ez van :) Én meg mindig vigyáztam, hogy nehogy valahogy méregessek, számolgassak, kütyüzgessek, és ha találok ehhez valami ideológiát is, akkor örülök :)
süti beállítások módosítása