Juci SFG 2010.10.11. 10:42

Egy tál dödölle

Szombaton a távoli, ám kies Zalaegerszeg városában gyülekeztek a válogatott RKC és RKC-közeli legények és leányok asszonyok, egy kis közös okulásra és nemkülönben közös lóbálásra, köztük szerencsére jómagam is.

Banyika RKC főszervezésében pompás program sikeredett, ő maga egy lenyűgöző előadással indított a lábfej titkairól - erős kezdés volt, annyit mondhatok! Nem győzök újra és újra rácsodálkozni, hogy micsoda szenzációs, bonyolult és logikus szerkezet az emberi test, különösen, amikor hozzáértők mesélnek róla. Az ilyesmit arról lehet felismerni, hogy rengeteg információt kapunk, éppen a kellő mélységig, tehát tudományos igénnyel ugyanakkor emészthető mennyiségben; áttekinthetően rendszerezve, érthetően és érdekesen. No itt pont ez történt. Valamint egy jó kis lábfejtorna, ami legalább olyan jólesett, mint máskor egy pofa sör edzés után.

A következő napirendi pontot megtestesítő Misi RKC elmélete és tapasztalata szerint, ha a snatch nevű méltán híres gyakorlatot mozzanataira bontjuk és ezekre külön gyúrunk, akkor gyakorlatilag elkerülhetetlen a 10 perces snatch-tesztekben a rekorddöntögetés, valamint az időnként  szintén felbukkanó ezerszneccs-csellendzsekben is tigrisek leszünk. Hát ezt módunk is volt gyakorolni hálistennek, az intervallumos kitörésektől azóta is érzem az alsó-hátsó fertályomat. Az elméletet természetesen tesztelni fogom idehaza; no nem mintha nem hinnék Misi RKC-nek, a Gázálarcos Szneccskirálynak, mert amit ő nem tud a Sok Szneccsről, azt nem is érdemes tudni.

Aztán ebédeltük egy remek kis étteremben, minden nagyon finom volt, mindent meg is ettem, még jó, hogy nem volt desszert, mert így is durván telezabáltam magam. A dödölle nevű, óvodás emlékeinkből ismerősen hangzó de még közelről soha nem látott zalai specialitás szolgált körítésként a vadpörkölt mellé, és nagyon kellemesnek, ízletesnek bizonyult. Köszi Banyikának a receptet, hamarosan a családomat is megörvendeztetem ezzel - ne mondják, hogy semmi hasznosat nem tanultam :)

Ebéd után Gery RKC II elvtárs ismertette meg a bandát a jerk nevű, gyors, dinamikus, kifingatós de legalább bonyolult gyakorlattal. Hát be kell vallanom, hogy ez a gyakorlat még nem az enyém, a procedúra elején még azt hittem, hogy menni fog, de a végére - lehet, hogy a dödöllék miatt is - némiképpen elvesztettem a fonalat. Szépen lassan, gondolkozva, súly nélkül már összeraktam, de a rendes tempóban még nem megy. Node ez nem marad így sokáig, erről biztosíthatok mindenkit, aki esetleg azt hitte, hogy igen, már most szólok, hogy nem.

Gery után Banyika meg én padödö-felállásban a többiekkel együttgondolkodva elmélkedtünk a Joint Mobility lényegesebb tudnivalóiról - azóta eszembe jutott szinte minden, amit sikerült kifelejtenem :) na majd legközelebb.

És végül desszertként a Farkas Gábor RKC által kifundált Nyírfa-Challenge fantázianevű szívatáskombináció zárta a nap eseményeit. Némi farmers's walk, front squat, swing, clean és snatch, körmérkőzéses felállásban. Farkas Gábor RKC jelenlegi és jövőbeli áldozatainak ezúton is kívánok sok kitartást és bátorságot :)

Számomra a Nyírfa-Challenge legfontosabb megfigyelése az volt, hogy szépen újra kell tanulnom swingelni. Történt ugyanis az, hogy reggel elfeküdt, fájós nyakkal érkeztem (aligha edzéstől volt baja, mert akkor már napok óta semmi említésre méltót nem edzettem), a merevség és a fájdalom a snatch közben elmúlt, a jerknél már kifejezetten nyoma se volt, errefel a swingnél megfájdult a nyakam esmeg. Éreztem, hogy valamit eltolok, csak nem sikerült kitalálni, hogy mit, de kérésemre az RKC kollégák felvilágosítottak, hogy "csirkenyakazok". Hát ez nem valami jó hír, ennek megfelelően szépen újra kell gondolnom és össze kell raknom a swingemet, és nem is merem egy darabig nagy súllyal megpróbálni.

Hát ez a szombati nap egyebek mellett még erre is jó volt legalább, hálistennek. Másik szerencse, hogy a snatch nem bántja az azóta is beteges nyakat, sőt kifejezetten jólesik neki :)

Hát így esett az Első Zalai Vas-nap, remélem lesz még hasonló, és még jobb lenne, ha többen is eljönnének, mert érdemes. Kiváló társaságban, remek hangulatban, kellemes helyen, egész tűrhető poénok :) mellett úgy elszaladt az idő, hogy csak na. A vasárnap is elröppent, mint egy álom, nem is volt időm leírni mindezt, de mostmár akkor nemdebár megtettem, amit megkövetel a haza :)

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr472362236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efg_zeg · http://way2thebeast.wordpress.com/ 2010.10.11. 13:01:37

Én úgy örültem, hogy a Zelvtársnő eljött a mi kis dödöllekóstolónkra, remélem, cselekszik még ilyet :)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2010.10.12. 09:56:30

@Papucs Orrán Pamutbojt: Lehet, hogy tényleg csak ennyi? Hát az tökjó :)
Tegnap Misi RKC volt nálam edzeni (mingyá posztolok erről valamit), megkértem hogy nézze meg a swingemet, van-e még benne csirkenyak, és aszonta, hogy nincs.
süti beállítások módosítása