Mit tervezek én, saját szerény személyemet illetőleg tenni a kérdésben?

Mindig arra fogok törekedni, hogy a mozgás lehetőleg olyan legyen, mint az ideális táplálék.

Vagyis?

Mennyiségre mértékletes: nem túl sok, nem túl kevés; jó minőségű, természetes, az iparosodottság alacsony fokán álló, műanyag-és kütyü-free, környezetbarát, könnyen emészthető. Nem baj, ha nem trendy; és nem érdekel semmiféle Gyors és Szédületes Eredmény.

Edzeni kell. Sokat edzeni, valamelyest szenvedni is szükséges néha. Túl sokat edzeni meg komplett hülyeség.

Azért mozgok, hogy egészségesebb legyek és jól érezzem magam a bőrömben. Ami ezt veszélyezteti, az kontraproduktív. A félreértések elkerülése végett: az izomlázat kifejezetten szeretem :)

Fáradtan, betegen, kimerülten, sérülten, fájdalommal, komoly áldozatok árán nincs edzés. Ez egyébként a Pártban magától értetődik (elvileg) :)

Az ember feszegesse a határait, haladja is meg őket, de néha lépjen egy lépést hátra, és tűnődjön el azon, hogy most a saját határait feszegeti vagy már a mennyország kapuját.

Ökölszabálynak megteszi, hogy sem az edzés, sem a verseny nem járhat gyötrelemmel és halálközeli élményekkel, még az Eredmény érdekében sem. Az Eredmény nem mehet az Egészség rovására; annyira nem fontos. Nekem nem. A profik attitűdje más, de ez engem semmire se kötelez :) Ahhoz egyrészt már túl öreg vagyok, másrészt meg még túl fiatal, hogy bármilyen ilyen mókába szándékosan beledögöljek.

Bár.... néha, desszertnek belefér - jelen sorok szerzőjét is vitte már el hordágyon a szanitéc a maraton befutó után, amit jelen sorok szerzője kapitális jó mókának talált - de a Taligára Kerülés mint rutinművelet igenis kerülendő.

Annyit edzek, amennyit a regenerációm elbír. Mi a tesztje ennek? Még futókoromban mondogattam, hogy csak annyit fusson az ember, amennyit tud. Márpedig az ember annyit "tud" futni, amennyit lekvároskenyérből tud. Mint a "csávók" a XX. század elejéig bezárólag. Ha patikaszerek (ideértve bármilyen pezsgőtablettát is) után kell nyúlni, akkor már olyan teljesítményt akarsz magadból kihozni, ami igazából nincs meg benned. Te csinálhatod, Én nem fogom, senki kedvéért.

(Zárójeles megjegyzés: képzetlen hobbifutó létemre sokáig évi 2500 kilométer fölött nyargalásztam össze, általában szigorúan aszfalton, és jó esetben megcsíptem a maraton 3271. helyezését, yeaahhh... de az összes ízületem, szalagom ép, és köszönöm, még mindig, makacsul nem fáj semmim :) Melyikanemmindegy? Naugye.)

 

Ha mindezen elveket betartom, akkor terveim szerint képes leszek arra, hogy a piacról jövet villámként futok majd a busz után, előzöm le, tépem fel az ajtaját és pattintom fel rá a banyatankot, benne 20 kiló krumplival, aztán pedig felpofozom az összes izomagyút, aki nem adja át azonnal a helyét a Juci Néninek :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr552106720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monarch (törölt) 2010.06.24. 19:17:08

Mi az a halalkozeli elmeny? Ha valoban halalkozeli, akkor az tenyleg nem jo, de ha csak kicsit hanyingered van vagy ilyesmi az edzestol, az szerintem meg boven lehet jo es akar egeszseges is.

efg_zeg · http://way2thebeast.wordpress.com/ 2010.06.24. 20:01:34

Én egyet szeretnék érteni a Jucival (még a Zanikó előtt :))
Még a műkajás résszel is, márpedig én fogyasztok különbötő tápkiegészítőket.
A halálközeli élményben edzéssel pedig szvsz addig nincs gond, míg az ember nem minden edzése ilyen. Heti szinten belefér, sőt, az embernek át is kell lépnie a korlátait néhanapján, ha fejlődni akar.
A regenerációs részről meg önmagában lehetne egy posztot írni, a mai ember ugye siet, 24 órába bele akar süríteni 36-ot, de még az se biztos, hogy elég. Aludni, pihenni naná, hogy nincs idő. És igen, valamennyire magamról is beszélek.

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2010.06.24. 22:46:11

Köszönöm az uraknak, hogy nagy vonalakban egyetértenek :)
Biztos mindenkinek más a preferencia, ha a jóérzés és a fejlődés között kell választani. Jó esetben mindkettő a miénk.

Ha viszont választani kell, akkor én már nem biztos, hogy a fejlődést választanám :)
A legfurcsább, hogy így is fejlődök.
Na ezt add össze :)

bbzs 2010.06.25. 00:24:23

természetesen egyetértek!
(ma azt mondogattam érzelmektől elcsukló hangon mindkét csoportomban, hogy legyen eszük, ha az erős vagy az erősebb, de sérült állapot között kell választaniuk! remélem így valamennyi megmaradt bennük :))
más: a párt alap ajánlása edzéseid 10%ára javasol közepesnél nagyobb terhelést, ha elég ritkán edzel, szinte sosem kerül sor erre! :D

Monarch (törölt) 2010.06.25. 09:20:48

@bbzs: Azt hiszem, az agyat is hasonlóan kell terhelni, ez a jó cikk a Juci agyának eléggé megterhelő lehetett, most néhány hétre vissza kell térnie a szolárium-műkörmös-kozmetikus-fodrász és a Kiskegyed és Story Magazin világába...

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2010.06.25. 10:35:22

@bbzs: Te vagy az, AA elvtárs? :)
Igazából attól féltem, hogy pont te fogsz elsőként leugatni, hogy ménem hajtom szét magam inkább :)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2010.06.25. 10:39:45

@Monarch: Te figyelj mán cimbora. Nagyon unalmas az élet így két füllel? :)
Műkörmöshöz még a te kedvedért se megyek, viszont most így eszembe juttattad, hogy leporolhatnám a boxzsákomat.

Monarch (törölt) 2010.06.25. 14:47:36

@Juci kiszeltünde: Semmikepp se porold le a boxzsakot, meg esetleg valami fatalis veletlenek sorozataval oda vezet, hogy megutsz valakit. Ami nem helyes dolog!

FredYoong · http://fredyoong.wordpress.com/ 2010.06.25. 16:21:10

Jaj, Juci, annyira örülök, hogy megírtad ezt, nagyon tetszett! Különösen ez: "Ha patikaszerek (ideértve bármilyen pezsgőtablettát is) után kell nyúlni, akkor már olyan teljesítményt akarsz magadból kihozni, ami igazából nincs meg benned."
Nagyon foglalkoztat ez a patikaszeres téma mostanában és már régóta akarok is írni róla. A többi gondolatot is jó volt olvasni. Úgy van az a jó írókkal, tetszik tudni, hogy megfogalmazzák az ember helyett azt, ami esetleg addig is lappangott benne, csak nem talált rá szavakat :-)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2010.06.25. 19:38:56

@FredYoong: Köszi :)
Kíváncsian várom a patikás postodat!

aalbert · http://babzsak.blogspot.com/ 2010.06.26. 20:36:39

ja, én voltam és simán nem vettem észre, hogy erre a hülye kommentre elpazaroltam a titokban beszólogatós ál(felhasználó)nevem :(

ha nagyon akarod a táplálékkiegészítőkön veszekedhetünk... emlékeim szerint te még a fehérje turmixot sem tolerálod (bár Ricsit nem vágtad ki a kocsiból :)), én meg tolom! na, innentől feloldhatatlan az ellentét?

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2010.06.26. 22:58:40

@aalbert: OK, mostantól nem állok szóba veled :)
De most tényleg, nem hülyeség ez? Nem a fehérjeturmixra kérdezek rá, mert arról tudom, hogy az :P, hanem arra, ha emberek tényleg képesek ilyeneken összeveszni...? Háborúzni azon, hogy Homousion vagy Homoiuision. Turmix vagy nemturmix. Wazz.
Én lennék az első, aki orrbagyűri azt, aki kétségbevonja a turmixhoz való jogodat.

Bár, ha inkább mégis veszekedni szeretnél, akkor természetesen állok rendekezésedre :)
süti beállítások módosítása