Lakatos Péter Párttitkár és az én Anikóm is írt erről nagyon hasznosakat, ezeket már biztos elolvastátok, de ha nem, akkor hirtelen.

Van még egy pár alapmű a témában, Brett Jones neve tolul elsőként az ajkakra, aki az ügyben a Legalapabb Alapművet elkövette, és amelyet Rita RKC kiválóan lefordított.

Ha nem bánjátok, egy-két szubjektív megfigyeléssel még kiegészítem.

  • A felkészülést úgy kéne időzíteni, hogy augusztusra hozd a csúcsformát. Addig lehet szép nyugodtan építkezni. Március-április magasságában már érdemes nekifeszülni a Brett Jones workout-nak.
  • A snatch tesztet nem kell túlparázni, de azért sikerüljön :) Angolul olvasni tudó elvtársak tartsák magukat ehhez. Ha most még nem megy, semmi gáz. Július elejére viszont menjen a snatch teszt csupasz kézzel, legalább 110%-on.
  • Ha azt csinálod, amit Brett tanácsolt, az tökéletesen elegendő. Heti 5 edzés maximum, abból 3 nap (lehetőleg péntek-szombat-vasárnap) egymás után, ezen felül némi snatch kedden és csütörtökön. Ennél többre nincs szükség, lesérülni nem akarsz, túledzeni nem akarsz. Ez a jó hír. A rossz hír meg az, hogy ennél kevesebb edzés viszont valószínűleg kevés :)
  • Inkább a minőségre, állóképességre és a technikára érdemes hajtani, a max. erő akkor és ott nem annyira fontos. A 48 kilóssal való májerkodás nem képezi a tananyag részét, úgyhogy az ráér majd utána is.
  • Nemtudom, ott lesz-e Kenneth Jay, de ha igen, akkor állj készen legalább 50 kör VO2max snatch-re. Előfordulhat, hogy 30 körnél megkegyelmez, de erre nem érdemes számítani :)
  • Dupla golyós gyakorlatok: ha eddig nem szoktál, akkor majd mostantól szokjál. Swing, clean és MP vizsgáztatása dupla bellel történik.
  • Szokogassad azt a gondolatot is, hogy egy katonai büntetőalakulat szellemiségét (is) hordozó táborba csöppensz, ahol senki se kíváncsi a lelki cizelláltságaidra, a kifogásra és a nyafogásra. Gyakorold szépen, hogy kell teli torokból, kidagadó nyaki erekkel bömbölni, hogy "YES SIR!" avagy "YES MADAM!", ahogy a helyzet éppen megkívánja. Kollektív büntetésekre is számíthatsz, amit főleg swingben osztogat Pavel, de bőkezűen ám, vagyis ha egyetlen ember elkésik egyetlen percet vagy egyesek magánbeszélgetésre vetemednének, máris swingel az egész banda orrvérzésig. Az ember hellyel-közzel érezheti ezt igazságtalannak, de ha jobban belegondolsz, igen praktikus: így biztos nem kell várni senkire, és nem zavarja meg az áhítatot mindenféle háttérzaj.
  • Tavasztól majd el lehet kezdeni tesztelni a különféle energiaszeleteket (turmixokat, gyümölcsöket), ki mit szokott gyors szénhidrát végett tolni, hogy melyiket bírod. Ebédet adnak éppen, de azon felül is akarsz majd enni, nem is keveset, viszont azt nagyon gyorsan, a néha-néha felbukkanó párperces szünetekben. A rötyire rohangászni holmi hasmenés miatt nincs mód (vagy swingel mindenki százat), úgyhogy ne ott helyben próbáld ki először a haverod tuti energiaitalát.
  • Vigyázz, mert csúnya függőséget okoz ez a buli. Beszippant ez a három nap szőröstül-bőröstül. Ha felkészültél, élvezni fogod, és már most szólok: nagyon sokat fogsz röhögni is :)
  • Meg tudod csinálni :) Ha nekem sikerült, neked is tutira menni fog.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr671605529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anikó RKC 2009.12.19. 12:18:43

neeeeeeeee Juci megint formában vagy :-)
be...ok a ....hihizéstől :-)

felfant · http://enszokettlebell.blog.hu/ 2010.01.02. 20:14:23

Hi!
Csak most olvastam, de pont kapóra jött!
Különösen a dupla belles tanácsok. Eddig gondolkodtam erősen rajta, de most megerősítettél!
Kösz!

Üdv: Anti

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2010.01.02. 22:12:02

@felfant: Helló Anti,
Üdv! Ezexerint szintén RKC-aspiráns? Hajrá! :)
süti beállítások módosítása