Tegnapi hír: nyolcadikos leánygyermekem azzal jött haza a suliból, hogy tornaórán távolugrottak, és ő nagyobbat ugrott, mint bárki az osztályból, a fiúkat is beleértve, úgyhogy Árpi Bácsi (tornatanár) már viszi is versenyezni.

Mivel az emlegetett gyermek soha, tévedésből sem atletizált, a jelenségre csak egy magyarázat van: a szokásos. Azaz a kettlebell swing :)

Mert nem mindig így csinálja ám :) Ügyes a leányzó, úgy swingel a 24 kilóssal, mint a vihar, meg hát persze jár az anyukája óráira (aki véletlenül jelen sorok szerzője is egyben).

 

Tegnapi megfigyelés: jelen sorok szerzője "véletlenül" megint felpróbált néhány nadrágot valami plázában, és a próbafülke tükörzetéből nem a megszokott, amőbaszerű zsírpacni nézett rá vissza, hanem a kiválasztott göncökben a tükörkép olyan jól festett, mint még tán sose. Jelen sorok szerzője szinte habozott hinni a saját szemének. Nem is beszélve arról, hogy a nevezett gatyák 36-os konfekcióméretűek voltak. (Ez a körülmény a fenti, tükörképes jelenséggel együttműködve oda vezetett, hogy a nevezett nadrágok hirtelen megvásárlásra kerültek hogyhogynem.)

A jelenség magyarázata lehet: (a) a szemfüles kereskedők túlságosan előnyös tükröket helyeznek el a próbalfülkében, és direkt alulszámozzák a cuccokat, vagy (b) a kettlebell swing.

Az ügyben a nyomozás folyamatba tétetett, az azonban biztos, hogy a rendes testsúlyból egy gramm se hiányzik, de a kettlebell swing mégis gyanús :)

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr962336672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pafe · http://pafe.wordpress.com 2010.10.01. 19:49:18

Én a tükörre gyanakodnék! :)

Monarch (törölt) 2010.10.01. 21:15:30

@pafe: Ez eleg megalapozott gyanu. Hiszen egyertelmu, hogy ha nem az lenne, akkor meg se emliti.

Monarch (törölt) 2010.10.01. 21:16:10

Mas. Gyerekek edzeserol lehet tudni valami okosat? Hany eves kortol, mikor mit? Csak mert nem szeretnem, ha az en gyerekeim is akkora csirak lennenek majd, mint en voltam. :)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2010.10.02. 19:05:00

@pafe: Igen, mostmár én is arra gyanaxom :)

@Monarch: A te gyerekeid mindenképpen csírák lesznek, úgyhogy kár a gőzért :)

Node téllegmán: idevágó megfigyelésem kétgyerekes szülőként az, hogy teljesen fölösleges előre kitalálni dolgokat a még meg sem született gyerekek nevelésével kapcsolatban, mert úgyis minden tök más lesz, mint ahogy elképzeled.
A konkrét gyerek konkrét ismeretében majd úgyis meglátod, hogy mikor minek jön el az ideje.

Különben a gyerekek edzése egy külön tudomány, én nem értek ehhez (se), de józanész-alapon én kettlebellt például csak megfelelő agyi érettség esetén adnék gyerek kezébe, tehát (gyerektől függően) olyan 8-10 éves kor előtt nem nagyon. Mert ha elökörködi, nem figyel stb, akkor gáz van.
Fizikailag, gondolom, a kettlebell swing biztos nem ártana meg semmilyen kicsi gyereknek, inkább az a kérdés, hogy mennyire tud fókuszálni.
De ezt nem tudom, csak gondolom :)

Inkább rohangásszon a természetben és másszon fel mindenre, amire lehet :)

FredYoong · http://fredyoong.wordpress.com/ 2010.10.03. 08:45:32

Nagyon sok pozitív dologról lehet mostanában olvasni ezen a blogon! Gratulálok minden eredményhez! :-)

Anikó RKC 2010.10.03. 21:10:59

húdejó,húdejó,húdejó.
gyermekkérdésben totál egyetértek Veled.
A többi meg...höjj!
süti beállítások módosítása