Juci SFG 2009.09.04. 12:00

A Feri!

Tegnapelőtt megszakértett engem a Csiky Feri, aki, ne féljünk kimondani, egy Mágus.

Nem volt nekem amúgy kérem semmi bajom, erős vagyok és egészséges, és saját bevallásom szerint a népességnek annak a csekélyke hányadához tartozom, akinek nem fáj semmi, maximum akkor, amikor eltaknyol a betonon.

Hogy kerültem mégis akkor a Ferihez?
Sokkal hamarabb kellett volna! Már évekkel ezelőtt gyanús lehetett volna valami, hogy a kis testemben valami picit csavarodik, kicsit aszimmetrikus, kicsit instabil itt-ott. Valamit kiszúrt már az AFF-oktatóm is pár éve, rémlik fel így utólag, akkor nem jártunk utána, hogy pontosan mijez; sajnos.  
Pedig feltűnhetett volna, hogy szabadesés közben hogy-hogynem állandóan jobbra forogtam a jó öreg függőleges tengelyem körül ("yaw"). Naná! Jobbra fordított fej jobbraforgást triggerel, ha értitek mire célozok ;) aztán lehet állandóan ellenkormányozni, ha tudunk... No, Juci kedvét akkor elvette az egész ugribugritól ez a forgás-vircsaft. Ráadásul az ok-okozati rész homályban maradt. Akkor még.

Néhány év eltelt, és most egy másik hárombetűs csapat ismét elővett ezzel :)
Egy-két vájtszemű RKC kolléga, beleértve természetesen Csiky Ferit, a minap szépen felfedezte ezt a dolgot a medencével, a lábfejjel meg mindennel :) Ahogy a filmekben sincs soha Tökéletes Gyilkosság, én is megdőltem azzal, ahogy snatch közben ideoda zizegett a medencém, instabillá téve ezáltal az egész miskulanciát. Az RKC követelményeket papírforma szerint kimerítve be tudom ezt a gyakorlatot mutatni természetesen:) de váláhogy válámi ném áz igázi.

Osztakkó'mivan?
Kérdezed nagyon logikusan. Zizeg, hát zizeg, na bumm.
Nemúgyvanaz! A Párt halálra izélget miatta, és ezt még fogcsikorgatva bár, de kibírom valahogy ;) (Nem izélget amúgy se halálra se sehogy, ezt csak a metafora mián mondtam, ezt gyorsan szögezzük le, mielőtt elvisznek a bőrkabátos hallgatag muksók a fekete autóval).  Node ha sokszor csinál egy gyakorlatot az ember rosszul, abból előbb-utóbb mégiscsak sérülés lesz. Nem is említve azt, hogy ugyebár a Tökéletes Mozdulatot keresem, és ez nem tökéletes így. A saját trükkjeim pedig elfogytak a cilinderből.

És ez még mind hagyján ahhoz képest, hogy esetleg a jövendőbeli áldozataim helytelenül tanulják meg a gyakorlatot, mert én megmutatom, ők meg majd jól asziszik hogy teszemazt úgy kell felülni a TGU közben, hogy becsámpázik a térd egy picit, és közbe persze nem. Hát már más nem is hiányozna.

Másrészt! Mihelyst kiugrottál egy repülőgépből 4000 méter magasan, könnyen rájöhetsz, ha alábecsülted a szimmetrikus testtartás jelentőségét. Aki nem hiszi, járjon utána :)

Node mit talált a Feri?
Talált némi gyengeséget bokatájon, meg némi csavart meg aszimmetriát a testtartásomban, hogy ugyanis ha megállok egyenesen, mármint úgy, ami szerintem egyenes, akkor az minden csak egyenes nem, mert a jobb lábfejem a balhoz képest hátrébb van 1-2 centivel, ezt kompenzálom egy kis előrecsavarással medencetájon, plusz (emiatt) a két combomat se egyformán terhelem, ami már az izomzaton is látszik, mármint ő látta és megmutatta, és jé, tényleg.
Nomeg a nyakam is ferde kicsinyég, a hülye fejemet egy picit mindig jobbra fordítom és döntöm is. Szerintem, amikor nem figyelek oda, akkor a bal vállamat is feljebb húzom egy kicsit a jobbhoz képest. Anikó szerint egyébként a nyak lesz a hunyó az egész bizniszben.
Csóri nyakam: a Primér Túlélőkészletemet tartalmazó, momentán 5 kilós táskát állandóan a bal vállamon hordom, amitől a fejem automatice jobbra billen; plusz a monitor tőlem jobbra volt mindig, amitől a fejem jobbra fordul hosszú órákra. Kész csoda lenne, ha egyenes lenne ezekután. A táska-ügy saját megfigyelés :)

Nem nagy ügy, mondhatnák nagyon helyesen a kedves elvtársak, és szerencsére tényleg nem, néhány korrekciós gyakorlattal szépen ki lehet ezt kalapálni, én legalábbis ezt állítom mostmár, meg szerintem a Feri is, de majd kiderül, ha rosszul mondom :) Kaptam is házifeladatot, ötfélét, valamint egy kineziotapaszt a nyakamra, ami majd besegít a nyakizmoknak egyenesre forgatni a buta fejemet.

Megnézett szakértő szemmel, megnyomott egy-két gombot rajtam, (triggerpont!), megmasszírozott és tádám! Odanézz, máris egymás mellé helyezkedett el a két lábfej, mikor felálltam.

És ahogy ez a jobbraforgó tantusz leesett nekem tegnapelőtt! Hatalmas dönögéssel, quasi szabadesésben egyenesen a lábamra, mikor a metróval hazafele romboltam (olyan egyenes és szimmetrikus testtartással állva, mint a cövek, egyenesen előre nézve függőleges nyakkal, amitől, legdrágább elvtársak, tényleg egészen másképp néz ki a világ). Hogy ez volt a baj! Hogy a fene egye meg, miért nem találkoztam a Ferivel és az RKC szisztémával már sokkal-sokkal hamarabb!

Most a Feri elhozta a fényt az alagút végibe, úgyhogy retteghet minden magyarországi dropzone (is)! I'll be back :)
Illetve, remélhetőleg a sokezer snatch elől is elhárul minden formális akadály ezzel :)

Következésképpen: az irodai és az otthoni monitort is szépen beraktam középre, swingelek majd két különböző kettlebellel a kiegyenlítés végett, emelem a lábujjam a bokaerősödés végett, ellenőrzöm a lábfejek helyzetét folyamatosan, leBretzelezek, és még azt is kitaláltam szemfülesen, hogy veszek megint egy hátizsákot és abban fogom vonszolni a túlélőkészletet, a szimmetria végett.

Egyenes nyakkal előre, rendületlenül!

Köszönjük Feri :)

4 komment

Címkék: kedvenc

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr81357177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktor H 2009.09.05. 15:15:50

Én is jártam A Ferinél és "Hogy a fene egye meg, miért nem találkoztam a Ferivel és az RKC szisztémával már sokkal-sokkal hamarabb!" ugyanez jutott eszembe és persze a "What A Hell" effektus is megvolt főleg a specilis fekvőtámasznál és a TGUnál .
Teszted milyen pontszámmal végezted?

Viktor H 2009.09.05. 15:21:14

..speciális .. nem specilis . :)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2009.09.05. 22:00:08

@Viktor H: Háccc, izé, teszt meg pontszám még nem volt, de hamarosan! Októberben kitanulom az egész okosságot, aztán mindenki meg lesz mérve jól, incl. myself.

Viktor H 2009.09.05. 22:06:44

Én leszek az első páciensed :D
süti beállítások módosítása