Hát, volt ez az Első Magyar Girevoy Sport Verseny... mint a mesében.

Volt is meg nem is, meg is szervezték meg nem is; nem mondták le de elmaradt; lemondták de megtartották; voltak versenyzők mégse volt verseny; azaz valamit megtartottak de nem úgy; - szóval volt ilyen vagy inkább nem....? Én már azt se tudom, hogy milyen színe lehet a muharnak.

Mindegy, a népes versenyzői csapat, egy valóságos Tömeg (név szerint a Ricsi, a Laura lányom meg én) megjelent a Thor Gymben a kiírás szerinti időben, aztán mindenki csinált a versenyszabályzattal összhangban annyi szakítást meg lökést amennyit bírt egy kézváltással, a Zsolti számolta, dokumentálta és egyébként is mindenben segített - aztán mindenki hazament ebédelni. Ennyi a történet érdemi része.

Az eredmények pedig ezek (egyben a jelenlegi hivatalos hazai rekordok) :)

Snatch

Juci
Testsúly: 62 kg
Használt súly 12 kg
Kézváltás 53 ismétlésnél - 2:53
Total 140 snatch - 7:05

Laura
Testsúly: 69 kg
Használt súly 8 kg
Kézváltás 80 ismétlésnél - 2:55
Total 200 snatch - 8:05

Ricsi
Testsúly: 82 kg
Használt súly 24 kg
Kézváltás 45 ismétlésnél - 2:20
Total 85 snatch - 4:35

Jerk

Juci
Testsúly: 62 kg
Használt súly 12 kg
Kézváltás 51 ismétlésnél - 3:55
Totál 133 jerk - 9:46

Laura
Testsúly: 69 kg
Használt súly 8 kg
Kézváltás 60 ismétlésnél - 3:03
Totál 140 jerk - 7:32

Ricsi
Testsúly: 82 kg
Használt súly 2x24 kg
Totál 25 jerk - 2:01

A következtetések pedig ezek:

Kétszer annyi ismétlés jön ki a jobb kezemből, mint balból. Pedig a jobb könyököm hetek óta nyafog. A bal grip valami pusztulatosan harmatgyenge; a bal alkarom az Achilles-inam úgymond :) Szégyen, hogy ballal ötvenvalahány snatch után gyakorlatilag elájul a fogásom, és ha nem akarom eldobni a bellt, akkor kezet kell cserélni. Aztán jobb kézzel simán megcsinálok 90-et vagy akörül. De 8 kilóssal is kipróbáltam az egykézcserés szneccset múlt hétvégén, azzal 230 fölötti ismétlés sikerült, ebből bal kézzel 110 körül, teljesen kényelmesen. A 12 kilóstól viszont már behal. OK, hogy van különbség a kettő kéz között, node ekkora?! Micsoda hülyeség már ez így.

A Laura lányom ellenben egy igaz Walkűr, ahogy a Zsolti fogalmazott. Feltűnően erős, ügyes és tehetséges gyerek (ezt eddig is tudtuk), és egy verseny kedvéért akár még strapálni is hajlandó magát (most ez is kiderült). Több és nagyobb versenyre lenne szükség.

A hazai kettlebelles közönség részéről tapasztalható közöny pedig érthetetlen. Most komolyan, miért nem jöttek el többen? Nem értem. Versenyezni remek dolog és kiváló játék. OK, tudjuk, hogy az igazi GS technikához idehaza mindenki hatökör, senki nem tudja és senki nem is tanítja - de lehet nyomni hardstyle-ban is oszt jónapot. A Ricsi pont így járt el, rendes hardstyle szakításokkal és lökésekkel operált. Mi a Laurával próbáltunk legalább spórolósan mozogni, és ha nem a youtube-ról próbálnánk a GS-stílust lelesni, egyébként eredménytelenül (mea culpa!), akkor még nyilván sokkal több ismétlés beleférne. Végülis annyi az egész, hogy odaáll az ember és szneccsöl meg dzsörköl amennyit tud, és kész - mi bajunk eshet? Mi most kipróbáltuk: semmi :)

Legközelebb aki arra jár, nevezzen be legyenszíves és döntögesse meg az országos csúcsokat - nem lesz nagyon nehéz dolga :)

juc.jpg

 

ricsi.jpg

lau.jpg

csop.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr195328960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása