Node most a bakterházzal az olimpiai szakítással végérvényesen kelepcébe kerültem.

Vigyázat, a következő poszt nyomokban rinyálást tartalmazhat :) Aki ezt nem bírja, kérem hagyja el az oldalt, vagy tekerjen le: ott számok is vannak.

Bocsássuk előre, hogy a szakítás nem (sem) fog addig hatékonyan működni, amíg nem megy rendesen a csípővel történő dobás. Csakhogy azt mondta korábban a Detti Néni, hogy ezt mindaddig nem tanítja meg, amíg legalább hetente kétszer nem lát edzésen. Merthogy ez a dobás sztori eleinte fájni fog, de idővel hozzászox és akkor már nem fog fájni; csakhogy a megszokáshoz a heti egy alkalom kevés lesz.

No, erre is tekintettel, mondom a múlt héten, egye fene, lemegyek emelni heti kétszer (amíg ettől, plusz a heti háromszori kettlebelles zúzástól mattot nem kapok - de azt nem tudom megállni úgyse, hogy a saját óráimon a haladók közé beálljak. Érthető emberi gyengeség ez).

Summa summarum, végre elkezdtük tanulni a dobást is, nevezetesen azt a mozdulatot, amikor a csípővel (vagy combbal, gyakorlattól függően) megküldjük azt a rudat, a gyorsulás érdekében ugyebár. Ha sikerül mindent jól kivitelezni, akkor ettől az a rúd csakugyan úgy repül felfelé, mint egy kicsi angyal! Könnyedén, simán és szépen. Elég kár, hogy 5-6 kísérletből tán egy ha sikerül; legalább egy elemet ugyanis biztosan elmulasztok az alábbiak közül: felfele nézés, közel húzás, könyök nyújtva tartás, dobás, hátradőlés, vállfelhúzás, lábujjhegyre állás, hajlított térddel érkezés, sarokra terhelés. Ellenben el kéne felejteni az operációs rendszerbe időközben belegyógyult  kettlebelles beidegződéseket, például a gyors megindítást, a csípő lockout-ot és az egyenes csuklót. Hát nem jogosan megzavarodik a szőkenő mindettől? DE.

Van szerencsém tehát beszámolni arról, hogy a dobás nemcsak fáj, de pompás kék-zöld-lila véraláfutásokat eredményez combtájékon és a szeméremcsont magasságában. Perszehogy kenegetem feketenadálytőkrémmel és perszehogy nem oszlik a kellő ütemben. De legalább a lábszáram is kék-zöld, ámbár ez múlt június óta folyamatosan. Nyáron ez is remek látvány ám: csiniruci, tűsarkú pántos szandi, festett lábkörmök - mindezek között kék-zöld a sípcsont.

De ez semmi ahhoz képest, amilyen épületes látványt most nyújtok combilag - erre persze aszondod nagyon helyesen, hogy ilyenkor télvíz idején végülis elmegy az ilyesmi, úgyis csak otthon látják, máshol nincs combmutogatás :)

Nincs ám, egészen hétvégéig, amikor is egy kis wellness-típusú lazulás van tervbe véve, amelynek keretében az ember óhatatlanul csekély öltözékben mutatkozik a nyilvánosság előtt. Csakhogy a megjelenésem teljesen bikiniképtelen...

Nomármost nem tudom eldönteni, mi a jobb: 1. masszív és bizarr véraláfutásokat villantani, hátha kihívja valaki a rendőrséget, de addig is sandán méregetik majd szegény ártatlan férjemet; vagy 2. ledér arab csajok módjára combközépig érő biciklisgatyában pancsikolni, ami legalábbis deviáns viselkedésnek számít kis hazánkban..?

Asszem inkább a deviáns karaktert választom, mintsemhogy az áldozatot :)

 

Emeltem egyébként ezeket kedden:

Karból nyomás - 5x5, asszem 28 kg

Szakítás gyakorlás - Oh! irgalom atyja, ne hagyj el.

Magasra húzás gyakorlás bénázás és rinya - 35 kg

Back squat 5x5, 50 kg

 

Csütörtökön ellenben

Láblökéses nyomás - 5x3, 30 kiló körül

Felvétel gyakorolgatás, mittoménhányszor - 20, 25, 30, 35 kg

Felvétel és lökés - egyet-egyet vagy kettőt 30, 35, 40 és 45 kg

Front squat - 5x3, 45 kg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr815176063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bajzath RKC 2013.03.30. 09:35:39

Nekem nem okoz se fájdalmat, se kék-zöld foltot a csípődobás...
A szakítással kicsit én is szenvedek.

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2013.04.03. 10:26:12

@Bajzath RKC: Akkor szerencsés fickó vagy :) Esetleg nem dobod elég rendesen. Végülis ez egy elég kemény ütés, logikus, hogy eleinte zúzódásokkal jár.
De nem tudom biztosan, mert nem értek hozzá egyelőre, mindenesetre nekem az edzőm azt mondta, hogy ez fájni fog és kék-zöld foltos lesz; én elhittem, és így is lett :)
Mindazonáltal, gondolom, ez is olyan buli lesz, mint anno kezdő kettlebelles korunkban a kék-zöld foltok az alkar külső oldalán: idővel megszokja a kérdéses terület a macerát oszt jónapot.

Tegnap is gyakoroltam, és megint jönnek a foltok, de már nem olyan intenzíven, mint a múltkor, és nem is fájt annyira. Úgyhogy lehet, és remélem, hogy pár hét múlva az egész probléma zárójelbe és múlt időbe kerül.
süti beállítások módosítása