Szombaton volt szerencsém a most debütáló Primal Move rendszer instruktori képzésén résztvenni.  

Nem akarnék én nagy szavakat alkalmazni, mert nem áll jól nekem, de izé.

Lakatos Péternek köszönhetjük az egészet, akit a Ginastica Natural ihletett meg hálistennek, és az FMS-nek meg a Z-health-nek az elemeivel meg a saját tapasztalataival azt összekombinálta és így kaptunk egy hiánypótló, kerek, egész, logikus, hatékony és szórakoztató rendszert. Aminek jéghegy módjára csak a tetejét látjuk egyelőre, de nem baj, ráérünk.

Nomármost én azt állítom, hogy felismerem, ha egy rendszerrel állok szemben, még akkor is, ha ezüsttálcán teszik elém tormával körítve, vagy ha a háromnegyede még a víz alatt sunnyog, szóval így is bizton állíthatom, hogy ez, kérem, egy komplett rendszer lett.
Ami a Ginastica Natural-ról, a legnagyobb tisztelettel bár, de nem mondható el. Mert az buli is meg hasznos is, de úgynevezett rendszert még a saját szülőatyja se tudna benne mutatni.

A Primal Move-nak ellenben van eleje, közepe, vége (bár oda mi még egy darabig nem fogunk eljutni), van benne egy jól kivehető váz, amire ráépül az egész, van neki tudományos alapja és szép gömbölyű íve és van benne progresszió, különböző tehetségű kliensekhez és különböző tudásszintekre is alkalmazható.

És alkalmazandó is, mert hiánypótló cucc.

Mert a népek nem tudnak jól mozogni, ez az információ sajnos nem új, de kezdeni kéne végre ezzel a jelenséggel valamit. A helyzet siralmas, és egyre siralmasabb. A tüneteket látjuk, betegek és elhízottak a zemberek, aztán mondogatva van nekik, hogy mozogjanak, de duplán el van cseszve az egész, egyrészt mert amit úgynevezett sportnak gondolnak, az a gyötrelem szinonimája, és unalmas, vagy túl nehéz; előbb-utóbb hagyják a francba az egészet - másrészt ha mégis erőt vesznek magukon, vagy netán találnak valami élvezetes játékot, ami űznek is, azzal sincs minden megoldva, mert úgy mozognak sokat, hogy közben nem mozognak jól, és ennek már megintcsak nincs jó vége (lásd hétvégi focis hősök például).

Itt jönnek a képbe az "FMS-fasiszták" (terminológia by Lakatos Péter, olyan frappáns kifejezés, hogy akár én is kitalálhattam volna, kár hogy nem így vót), meg az FMS, illetve innentől kezdve jó esetben jön a képbe a Primal Move is, ami egyesíti a mozgás elveszett, gyermeki örömét a mozgásminták hatékony kijavításával.

Mostanáig a kettlebell swingre mondtuk, hogy "the biggest bang for a buck". Lehetséges, hogy erre a kitüntető címre a jövőben a Primal Move fog igényt tartani...? Nem állítok semmit, csak gyanakszom :)

Ja és szerencsére Lakatos Péter tanítani is tud, sőt még azt is tudja, hogy hogyan kell megtanítani tanítani. (Ez a fícsör jól jön, ha egyszer már instruktori kurzus). Ami a Ginastica Naturalról ismételten nemigen mondható el, szintén a legnagyobb tisztelet mellett bár, de.

No, végeredményképpen szombaton egész nap gurultunk, feküdtünk, felültünk, másztunk és letérdeltünk meg lehasaltunk és felálltunk meg gurultunk és egyik pozícióból a másikba váltottunk hol így, hol úgy, néha keresgéltük elveszett végtagjainkat a híg levegőben, máskor fennakadtunk szomszédunk kóricáló végtagjaiban meg a sajátunkban, és olyan lazák lettünk, mint a Riga-lánc; néha izzadtunk mert hátonfekvésből trükkösen talpra ugrottunk hirtelen és többször, de többnyire jót játszottunk, állatokat utánoztunk és nevetgéltünk is közben. Merthogy, ahogy kedvenc klasszikusaim egyike, Adolf Albert RKC II fogalmazott nagyon helyesen, végülis mindez csak "ürügy volt a bandázásra" :)

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr693475374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lámpagyűjtögető 2012.04.01. 22:46:05

Zolikát nem kímélni, mert elkényelmesedik. :)
Túl sokat jár autóval mostanában... :(
süti beállítások módosítása