Nem a multivitamin a fiatalság és egészség forrása. Tabletták és porok helyett inkább egyél rendesen. Zöldség, gyümölcs.

Végre a brit tudósok is rájöttek.

Na jó, nem britek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr253294832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanyi gyerek · http://parittya.blogspot.com/ 2011.10.11. 14:02:41

Ja, jól lehet tőlük sz@rni a rosttartalmukból kifolyólag, de gondolod, hogy ezek a nagyüzemileg termesztett, génkezelt, agyonműtrágyázott, mesterségesen érlelt, stb. stb. jelzőkkel illethető zöldségnek és gyümölcsnek nevezett ipari termékek még tartalmaznak egyáltalán valami értékeset?
Mert innen a panelből nem biztos, hogy mindenki hozzájut saját kiskertben termesztett javakhoz. Úgyhogy inkább szerintem együk ezt is és - különösen télen - azt is.

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2011.10.11. 15:27:30

@Sanyi gyerek: Gondolom, igen, egyfelől onnan, hogy magam már vagy 10 éve bottal se piszkálok meg semmi vitaminkészítményt, másfelől onnan, hogy lehetőség szerint a helyben termelt nap-érlelte vagy legalább kevésbé mesterségesen érlelt cuccot kell venni (januárban eper felejtős például), harmadrészt már láttam olyan tanulmányt, ami bebizonyította, hogy manapság ugyanolyan vitamintartalma van a gyümölcsöknek, mint régebben, műtrágya ide vagy oda (csak persze nem találom), negyedrészt pedig én személy szerint minden olyan kijelentésben, ami a gyümölcsök alkalmatlanságára hivatkozik, és egyben felhívja a figyelmet valamely vitaminkészítményre (általában vagy konkrétan), nyilvánvalóan üzleti érdeket szimatolok.

Majd ha nagy leszek, én is finanszírozok egy kutatást, amiből az fog kijönni, hogy minden OK a gyümölcsökkel. Bár ezt én kutatás nélkül is tudom :)

Anikó RKC 2011.10.11. 19:52:06

piac,piac,piac + idényzőccség,idénygyümölcs. Télen beszerezhető piacon jóízű cékla, savanyúkáposzta, káposzta, feketeretek,póréhagyma, sárgarépa, zeller, sütőtök, meg a zöldségesnél a sugárral érlelt sok szar. nem említve a csírákat stb. azért van választék,ha kicsike itt a piac akkor is. és tökre egyetértek a Jucival :-)

Anikó RKC 2011.10.11. 19:52:51

ja.végre megint beengedett a üje indapass úgyhogy amint időm is lesz,péppé kommentelem a blogodat :-))))

Sanyi gyerek · http://parittya.blogspot.com/ 2011.10.11. 20:33:12

Még mielőtt megjegyzésemből úgy tűnne, hogy mi itt csak tablettákon élünk, sietve tényként közlöm, hogy kis családom hatalmas mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt a helyi piacról és saját termelésből - nincs is gondunk a WC-n - de bizonyos élethelyzetek megkövetelik, hogy tabletták után nyúljunk. (Betegség, egy-egy intenzívebb edzés, stressz, stb.)

Esetleg a Torok Gyula is ritkábban látogatná ezt a blogot (legalább 20-szor tette tiszteletét már itt) ha egyszer-egyszer egy flavonidokban gazdag C-vitamin komplexxel tuningolt kivi-káposzta-citrom-paprika kombóval találkozna először.

De félre a konkrétumokkal, számomra ezek az éles kijelentések a zavarók, hogy csak ez vagy csak az.
Támogató tanulmányokat és felméréseket pedig mindenre és azok ellenkezőjére is lehet találni. A google a barátod címszóval.

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2011.10.11. 21:47:00

@Sanyi gyerek: Hozzászokok lassan, hogy radikális és eretnek antitabletta-nézeteimmel vihart kavarok a biliben :) Ettől valahogy kiakadnak, a fene érti miért. Mindenesetre tovább fogom fokozni a dolgot hamarosan, csak jusak el odáig.

Örvendetes, hogy családoddal sok zöldség-gyümit fogyasztasz, és szerintem ennek nemcsak a WC-re járásnál van jelentősége (bár azt sem szeretném lebecsülni).

Torok Gyula pedig nem látogat meg engem többször, mint másokat, őszi-téli szezonban 2-3 ilyen alkalom van, legfeljebb nagyon látványosan panaszkodok miatta, ettől tűnik soknak :) De kábé ez az összes bajom, ami lenni szokott, és elég jó erőben is vagyok hálistennek, és tessékszíveslenni nem kitalálni, hogy vitaminhiányban szenvedek, mert ez biza nagyon nincs így.

Keményebb edzés után nekem nem kell, csak egy pofa sör és egy jó vacsora, és ha mégis megárt, akkor nem a vitamin volt kevés, hanem az edzés túl sok.

Régebben még nátha esetén hajlandó voltam C-vitaminra fanyalodni, de mostanában már inkább olyakor se - igaz, így majdnem egy hétig eltart, gyógyszerrel meg vitaminnal hat nap alatt elmúlna.
BTW mijaza "egy flavonidokban gazdag C-vitamin komplexxel tuningolt kivi-káposzta-citrom-paprika kombó"? A kivi-káposzta-citrom-paprika kombót értem :)

A radikális nézeteket illetően pedig be is fogom bizonyítani, hogy nekem van igazam, mert 95 évesen, amúgy jó egészségben fogok elhunyni snowboard-balesetben, addig meg már csak egy erős fél évszázad van hátra, úgyhogy stay tuned :)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2011.10.11. 21:48:42

@Manyika RKC: Na hálistennek. Gyere és kommentelj péppé, állok elébe :)

Sanyi gyerek · http://parittya.blogspot.com/ 2011.10.11. 22:36:16

Úgy legyen! Ámen.
Addig meg olvassuk a radikális nézeteket, hogy ne csak a sok zöldség-gyümölcstől legyen vihar a biliben. Úgyse valók másra...

Sanyi gyerek · http://parittya.blogspot.com/ 2011.10.11. 22:37:29

Mármint természetesen a zöldségek-gyümölcsök ;-)
süti beállítások módosítása