Juci SFG 2011.09.06. 16:42

Idézet

Pavel a DragonDoor RKC-fórumán idézte Kancho Joko Ninomiya, All-Japan full contact karate bajnok szavait. Ez utóbbi úriember az alábbit találta mondani:

 “Ha a tanítvány nem fejlődik olyan gyorsan, ahogy szeretne, akkor ezért a választott (harcművészeti) stílust hibáztatja és keres egy másikat. Ha pár hónapon belül még nem tud egy tökéletes körkörös fejrúgást bemutatni, akkor úgy érzi majd, hogy a stílussal vagy a tanárral van a gond. Valószínűleg mindent és mindenkit hibáztat majd, csak a saját erőfeszítéseinek mértékét nem. Azok a tanítványok, akik egyik iskoláról a másikra váltanak vagy egyszerre többféle harcművészettel foglalkoznak, azt hiszik, ezzel előnyre tesznek szert, hiszen egyidejűleg többféle speciális technikát is elsajátítanak. Igaz, hogy több trükköt tanulnak, de az egészre vonatkozó megértésük sekélyes marad, hiszen a mozdulatok nem válnak reflex-szerűvé. Az ilyesmi ugyanis időbe telik. Ha egyetlen iskola tanításai szerint edzel hosszú évekig, az olyan, mintha egy lassú, mély és erős folyót követnél végig. Több stílust gyakorolni ezzel szemben olyan, mintha minden egyes, utadba kerülő mellékágat felfedeznél. Ez nem vezet sehova, avagy az első forró napon kiszárad. Az ilyesmi csak bizonytalanságot szül. Semmi baj sincs azzal, ha más irányzatoktól is tanulunk. De először légy egy stílusban olyan erős, amennyire csak lehetséges, ezzel teszel szert olyan masszív alapokra, melyekre építhetsz."

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr753206259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása