Juci SFG 2010.06.29. 23:42

DISC utánlövés

Ez a téma igen bonyolult ám, ezt itt mi most csak játéknak foghatjuk fel. Én ugyanis nem értek ehhez (se). De attól még érdekes :)

Tavaly, mikor engem megtréningeztettek ebben a tárgyban, akkor egy hétvégét elmolyoltunk ezen, és még akkor is csak a felszínt karcolgattuk.

Mielőtt elkezd valaki magára ismerni némely leírásban, érdemes hozzágondolni, hogy az ember élete során tanul, finomodik, szokásokat felvesz-levesz, mert nevelik, befolyásolják, tréningezik, elkezd másokat utánozni, elvárásoknak megfelelni, vagy bármi ilyesmi.

Egy markánsan piros gyerek például kénytelen idővel megtanulni, hogy nem lehet minden konfliktust erőszakkal megoldani, mert ezt a társadalom nem tolerálja, miként az állandó kivagyiságot se.

Egy markánsan zöld gyereknek meg remélhetőleg a fejébe veri a szülői testület és a tanári kar, hogy az élet nem csak kutyasimogatásból áll, és néha bizony oda kell tennie magát.

És vica versa: egy állandóan megfelelni vágyó, maximalista kék gyereket pedig az esetlegesen sárga szülője biztosan megpróbál arra rávenni, hogy görcsöljön kevesebbet, menjen ki néha játszani, és tényleg nem dől össze a világ, ha nem színtiszta kitűnő az a kurva bizonyítvány.  

Ordítóan piros-kék bankvezérek asztalán is biztosan látunk képet a feleségről meg a gyerekről, mert a trénere pár heti véres küzdelem árán végülis megmagyarázta neki, hogy ez jó hatással lesz az ügyfelekre és hosszú távon a Presztízsre meg a Hatalomra.

És így tovább :)

Találtam egy ingyenes, magyar nyelvű tesztet, akit érdekel, játékból töltögethet és egy emailcímért cserébe eredményt is kap. Nem mint RKC, csak mint Személy.

Nem kimerítő és nem tudományos, éppen csak egy kis ízelítő, tehát a kékek ne húzzák fel magukat rajta léci :) Gondolkodás nélkül, rögtön az első választ kell megjelölni, ami a leginkább igaznak tűnik.

Juci eredménye:

SZ, mint szangvinikus 22
K, mint kolerikus  14
M, mint melankolikus 0
F, mint flagmatikus  3

Már megint nem sikerült egy kéket se behúzni :) Említettem már, hogy problémám van az excel-táblákkal? Is...?

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr902120498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pafe · http://pafe.wordpress.com 2010.06.30. 15:35:46

Juci, adjak a kékjeimből? :)

SZ, mint szangvinikus 2
K, mint kolerikus 19
M, mint melankolikus 21
F, mint flagmatikus 11

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2010.06.30. 16:07:10

@pafe: Abban nem kételkedtem, hogy neked van bőven.
Amikor a futásod leírása tartalmazza a távolságot és a résztávokat méterben, az időt percekben, valamint a hőmérsékletet, szélirányt, szélerősséget, légnyomást és relatív páratartalmat, akkor kérdem én, hogy vajon ki nem bírja kitalálni az alapvető színeidet? :D

Anikó RKC 2010.06.30. 19:43:21

ja,igaz,Feri elég kék :-)
nekem ez lett:
SZ, mint szangvinikus 14
K, mint kolerikus 13
M, mint melankolikus 9
F, mint flagmatikus 4

egy pont híján skizofrének vagyunk :-)

Monarch (törölt) 2010.07.05. 22:58:41

Én nem tudtam ezt kitölteni. Van pontonként négy állítás, amiből mondjuk legalább kettőről, gyakran háromról úgy érzem, van benne valami, de fogalmam sincs, hogy melyik a legjellemzőbb rám. Olyan igazán egyik se.

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2010.07.05. 23:27:42

@Monarch: Azt válaszd, amelyik első pillantásra a leginkább igaz. Nem szabad rajta gondolkozni.
Persze hogy nem pontos, mert ez csak játék. A hitelesített és kellően precíz tesztek először is sok pénzbe kerülnek, meg hát állnak olyan 200-300 kérdésből. Úgyhogy ebben a szellemben értékelje ezt, drága elvtársam :)

Monarch (törölt) 2010.07.06. 08:15:12

@Juci ZB: Azért egy pillantásnál tovább tart végigolvasni, és annyira semmi közük egymáshoz, hogy mindenképpen gondolkodnom kell. Kábé azt kérdezik, hogy sárgább vagyok-e, mint hülyébb. Hát ezen gondolkodnom kell mindenképpen. :) Ha meg már gondolkodóba estem, onnantól nem tudok értelmesen választani. Ez a teszt nem nekem szól, azt hiszem. :)
süti beállítások módosítása