Juci SFG 2010.02.02. 13:08

Nemedzés

A szemfülesebb elvtársaknak biztosan feltűnt, hogy az elmúlt napokban nemigen volt itten edzésnapló vezetve. Nos, kérem, ez nem szimpla feledékenység, sőt az internethiányos állapotokra se akarom rákenni a dógot. Merjük kimondani: másfél hete nem edzek.

Hádddeménem?

Először is elmentünk ugye síelni. Nem vittem magammal se futócipőt, se kettlebellt. Futócipőt mégjóhogy nem: hát hol fussak, a sípályán? Nooormális? :) Volt a vendégház alagsorában kis konditerem, benne futógép meg szobabicikli, node nemtom minek kéne ahhoz történnie, hogy ilyesmire fanyalodjak. Bármi is az: nem történt meg.

Kettlebellt pedig az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem vittem magammal, merthogy minek. Tavaly is elvonszoltam magammal, tavalyelőtt is, és érintetlenül hoztam vissza.

Gondoljunk bele: reggel felkel az ember, és hirtelen megiszik egy unikumot. Jó esetben csak egyet. Ezután hülyeség lenne kettlebellel hadonászni, mikor kiskorúak is vannak a helyiségben. Aztán lemegy az ember reggelizni, és felfal egy köbméter tojást, öt zsemlét, mögéborít néhány bögre kávét - ezután már megintcsak hülyeség lenne kettlebellel hadonászni. Hát nem? DE.

Közben kinyit a sífelvonó, ezért rázizzenünk a pályára, és legközelebb egy hevenyészett ebédszünet végett zizzenünk le róla. Aztán toljuk megint zárásig.

Szőrszálhasogató elvtársak most megjegyezhetnék, hogy a felvonó zárása és a vacsora között van ám egy kisebb időintervallum (usque másfél óra), amikor is lehetne nemdebár edzeni. De tudod mit mondok én erre? Hogy ilyenkor már megintcsak hülyeség lenne kettlebellel hadonászni, mert akkor ki fog zuhanyozni, sörözni, a gyerekekkel bohóckodni, és idióta sorozatokat nézni a tévében? ..... Naugye.

Jöhet a vacsora, amikor is az ember véletlenül felfalja a teljes szubszaharai Afrika egyhavi kalóriaadagját, és utána csak pislog mint egy bagoly, de egyre laposabban ám. Gyerekeket ágybadugni, szintén ágyba bedőlni egy könyvvel a kézben, ami aztán perceken belül kidől a kézből, s a szem lekoppanik: percek kérdése csupán, végülis ilyenkor már este 9 óra van :)

Hát így áll a dolog a síelés közbeni edzéssel. Nemedzéssel, Pardon.

Node azóta már itthon vagyunk. Akkor mi lesz az edzéssel?

Az lesz vele, hogy majd lesz, ha elmúlik ez a fullextrás felsőlégúti trutymó, amit még hazafele beszereztem, pár méterrel a magyar határ előtt, bár nemtomhogyanésminek. Köhögés, torokkaparás, tüsszögés, kis fülfájással meg mellkasfájdalommal fűszerezve. Mondom, fullextrás.

Mindazok az elvtársak, akik eddig eljutottak az olvasásban, jutalmul (vagy büntetésül?) megtekinthetik az alábbi videót, amelyen a kezdő snowboardos Juci és tizenéves leánya bénázása látható; lehet röhögni :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://redpill.blog.hu/api/trackback/id/tr31722473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pafe · http://pafe.wordpress.com 2010.02.02. 17:00:53

Juci!
Magam is a síelők táborát (meg a futókét) gyarapitom, és tapasztalatom szerint sielés alkalmával nem kell edzeni! Az egésznapos aktív síelés legalább olyan mértékben igénybe vesz, mint ha edzenél. Tehát jól tetted, hogy csak síeltél!!!! :)

BazsiRKC 2010.02.03. 07:05:06

Csatlakozom :)) Én minden snowboard-day után éber kómában vagyok másnapig :))

Juci,
miért nem edzzel? :)) A deszka tudásod pedig teccik. (én mint a nagy öreg 4 alkalom után :))))

Ritchy · http://kettlebellhardstyle.blogspot.com/ 2010.02.03. 12:04:49

A síelés aktív nyaralás, illetve telelés. De azért legalább 100 burpee-t igencsak megcsinálhattál volna 5perc alatt, ahogy Robzon, aranyfokozatú rozsomák elvtárs ajánlja! :D

Gyors jobbulást, hogy ezt a hiányosságot mihamarabb be tudd pótolni. ;)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2010.02.03. 12:45:36

Köszi skacok :)
Robzon aranyfokozatú rozsomák elvtárs pedig monnyon le a 100 burpee-vel együtt :D

Anikó RKC 2010.02.03. 20:11:36

Nagggggggggggggggggggyon jobbbbbulj meg hamar Juc :-)

a videó osztatlan sikert aratott itthon !!
csúcs.:-D

efg_zeg · http://way2thebeast.wordpress.com/ 2010.02.03. 21:43:03

Remek videó, kapásból osztani kellene érte vmi szobrocskát :)
De tényleg.
Csak nem szabad ilyeneket néznem, mert a végén még sznóbordozhatnékom támad, de egyelőre még a Le a téllel mozgalmat támogatom :)

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2010.02.04. 13:10:49

@efg_zeg: A Leatéllel mozgalomhoz annyit fűznék hozzá, hogy inkább örüljünk neki, hogy tél van. Mert ha nem örülünk neki, akkor is tél van :)
Hosszú évtizedek megfeszített szellemi munkájával jutottam erre a következtetésre :)
süti beállítások módosítása